today-is-a-good-day
6.9 C
Trbovlje
sobota, 2. marca 2024
ZON.siAktualnoPo izpadu elektrike je iskra zanetila še požar

Po izpadu elektrike je iskra zanetila še požar

Policisti so na območju Zasavja poleg rednih nalog ta vikend obravnavali še druge dogodke.

PP Hrastnik

V petek so policisti obravnavali dogodek, v katerem je na vozilo, med vožnjo padlo drevo. V vozilu ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za nekaj tisoč evrov škode.

Zgodila se je prometna nesreča, v kateri je povzročitelj trčil v parkirano vozilo. Ker so vsi udeleženci izpolnjevali pogoje za udeležbo v prometu, so policisti odstopili od ogleda.

V soboto so policisti v dopoldanskih urah obravnavali prometno nesrečo na parkirnem prostoru, v kateri je povzročitelj s kraja odpeljal, ne da bi poškodovancu nudil svoje podatke.

V popoldanskem času so bili policisti obveščeni o požaru. Ugotovili so, da je po povrnitvi električne energije po sneženju, prišlo do kratkega stika na grelniku za toplo vodo.

V nedeljo zjutraj so obravnavali prometni nesreči, do katerih je prišlo zaradi kršenja določil srečanja. V obeh primerih vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V petek so odšli na lokacijo prometne nesreče z materialno škodo na trojanskem klancu, ki se je zgodila zaradi neustrezne varnostne razdalje povzročitelja prometne nesreče. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so dogodek, kjer se vlečno vozilo s priklopnikom kljub postavljeni prometni signalizaciji v zimskih razmerah, ni izločilo iz prometa. Slednji je obstal na trojanskem klancu (zdrs) in zaprl promet v obe smeri. Zaradi reševanja tovornega vozila s priklopnikom je bil trojanski klanec zaprt za ves promet do odstranitve ovire. V tem času je na isto cesto padlo tudi več dreves ter vejevja. Promet so urejali policisti.

V Zagorju se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo. Policisti so udeležencema v prometni nesreči izdali obvestilo o odstopu od ogleda. Prometno nesrečo z materialno škodo in samoudeležbo se je zgodila v Praprečah. Policisti so udeležencu prav tako izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Zaradi vremenskih razmer in posledično zaradi varnosti prometa je bilo opravljenih več intervencij v zvezi s padlimi drevesi tako na ceste kot tudi, v enem primeru, na stanovanjsko hišo. Prav tako je na parkirano vozilo zaradi snežnih razmer padel elektro kabel.

V nedeljo se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo v Zagorju. Policisti so udeležencema v prometni nesreči izdali obvestilo o odstopu od ogleda. Obravnavali so tudi prometno nesrečo s samoudeležbo in z materialno škodo na območju Litije. Udeležencu v prometni nesreči so izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

PP Trbovlje

V petek v dopoldanskem času se je na območju Trbovelj zgodila prometna nesreča zaradi nepravilne vzvratne vožnje voznika osebnega avtomobila. Voznik je trčil v peško, ki se je pri tem lahko telesno poškodovala.

V popoldanskem času se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila, ki je izgubil oblast nad vozilom in trčil v prometni znak.

V soboto v nočnem času so zaradi glasne glasbe intervenirali v Trbovljah in kršitelju izrekli opozorilo.

V nočnem času je neznanec na parkirišču v Trbovljah iz osebnega avtomobila odtujil registrsko tablico št. LJ 17-ZJP.

PP Litija

V petek in soboto so morali policisti PP Litija večkrat posredovati zaradi podrtih dreves, ki so kot posledica močnega sneženja padla na vozišče in pri tem ovirala promet. V petek so obravnavali še tri prometne nesreče, in sicer:

– ob 16.20 uri prometno nesrečo s telesnimi poškodbami v kateri je bil udeležen voznik traktorja, ki je izvajal zimsko službo. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep,

– ob 18.00 uri prometno nesrečo s pobegom. Sledi zbiranje obvestil in v primeru ugotovitve bo zoper kršitelja izveden ustrezen ukrep in

– primer, ko je voznica z vozilom zapeljala z vozišča ter ga poškodovala. Policisti so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda prometne nesreče.

V soboto je občan našel neznane ključe in jih prinesel na policijsko postajo. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi izsleditve lastnika ključev.

V nedeljo se je na policijsko postajo Litija zglasil občan in naznanil kaznivo dejanje tatvine. Sledi zbiranje obvestil in podaja kazenske ovadbe na tožilstvo. Policisti so obravnavali še primer pijanega voznika osebnega avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.91 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Trbovljah.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...