-- OGLAŠEVANJE --

Po prvem situ, bo na drugem pomembna inovativnost: “Nekaj, kar v Zasavju še ni!”

Konec poletja ali jeseni se pričakuje 400.000 evrov, ki jih bodo Zasavci z dobrimi idejami lahko umestili v domače okolje. Sprejeli so že merila in postopke ocenjevanja za LAS projekte.

-- OGLAŠEVANJE --

Skupščina partnerstva LAS Zasavje je ta teden potrdila merila in postopek ocenjevanja projektov. Kot poroča Maša Kovač, predstavnica LAS Zasavje, bodo »na osnovi meril, poslanih v potrditev na oba pristojna ministrstva, po tem, ko bodo znane končne informacije glede pogojev in upravičenih stroškov, pripravili predlog javnega poziva,« ki pa ga morata potem potrditi še odbor in skupščina.

Zgodbe zasavskega LAS-a naj bi začeli prijavljati jeseni, do konca leta prve odločbe

Tokrat naj bi bil elektronski vnos vlog, a ta še ni pripravljen in tudi zato bodo razpisi namesto pred poletjem v jeseni, še pove Kovač.

Da bi Zasavce čim bolj opolnomočili za izdelavo dokumentacije, bodo izvedli celo serijo delavnic v vseh treh zasavskih občinah, še obljubljajo na zasavskem LAS-u. Posamezni projekti bodo ovrednoteni na okoli 50 ali 60 tisoč evrov, prvo sito za projekt bodo izpolnjeni kriteriji, ki vključujejo dodatne zaposlitve, vključitev ranljivih skupin, skladnost s cilji strategije, investicije pomembne za širšo skupnost in tudi inovativnost.

Kovač še pojasni, da bodo prijavitelji morali zbrati 51 od 100 točk, da bodo uvrščeni na vsebinski pregled vlog. V drugi točki bo zelo pomembna inovativnost, saj želijo regiji dodati vsebine, ki jih do sedaj še ni bilo.

Poleg omenjenih prijav pa bosta v naslednji perspektivi izvedena še dva projekta, ki bosta povezovala zasavski LAS z drugimi regijskimi LAS-i (LAS – Lokalna akcijska skupina) in bosta potrjena izven razpisanih. Za ta namen bo šlo približno 200 tisočakov, že sedaj pa potekajo dogovori tako s sosedi iz Srce Slovenije kot tudi drugimi, da bi vzpostavili rokodelski center ter širili rokodelsko mrežo in s tem nadaljevali vsebino razpisa, ki so ga zastavili v prejšnjem LAS obdobju.

Ko bodo, predvidoma septembra, objavljeni razpisi, bo 2 meseca časa, da se vsi, ki imajo idejo in potrebujejo financiranje, prijavijo. Po oceni Kovač naj bi do konca leta prišle prve odločbe, potem pa bo največ leto dni časa za izvedbo razpisa.

Na voljo 1,6 milijona evrov sredstev za razvoj v Zasavju

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --