-- OGLAŠEVANJE --

Po Ohiu so bili danes na vrsti za prerez traku v Gabrskem

-- OGLAŠEVANJE --

Visokoletečih ciljev Dewesofta kar ni konec. In z vsakim novim korakom dokazujejo, da ne gre zgolj za obljube v oblakih, temveč da iz dneva v dan hodijo po oblakih. Po otvoritvi novih prostorov prejšnji mesec v Združenih državah Amerike, so danes trak prerezali še v Trbovljah. 

Danes so v Gabrskem otvorili prenovljene prostore, ki so bili zanje prepotrebni, saj dobesedno pokajo po šivih oziroma, če uporabimo besede ustanovitelja Jureta Kneza “smo hodili en po drugem”. Novi razvojni prostori se raztezajo v dveh nadstropjih, vsaka etaža zajema 400 kvadratnih metrov površine. Za gradnjo energetsko visoko učinkovite zgradbe s pametno inštalacijo je bilo porabljeno 100 ton jekla, 2,5 mio evrov in slabo leto. Kot še doda Knez je bila 5 milijonska nadzidava nujno potrebna in tudi zato je bila narejena v tako kratkem času.

Prihodnje leto na trg z novimi produkti

Dodatna 2,5 milijona evrov sta bila vložena v izgradnjo parkirne ploščadi, ki omogoča parkiranje več kot stotim vozilom. Poleg parkirišča zagotavlja zaščito strešne konstrukcije objekta, v kateri poteka Dewesoftova proizvodnja, dodatnih 250m2 skladiščnih površin, eko otok za odpadke, veliko površino za logistiko, služi pa tudi kot testno okolje za preizkušanje funkcionalnosti merilnih inštrumentov. Poskrbeli so tudi za pridobivanje elektrike in na objekt namestili 70kW sončna elektrarna, ki pokriva skoraj polovico potreb stavbe po energiji. V kratkem bodo namestili tudi polnilnice za električna vozila.

Dewesoft, ki skupno šteje že okoli 200 ljudi raste prihodnje leto planira lansiranje novih izdelkov, ki naj bi konkretno prispevali k rasti podjetja. Kljub temu pa so v Trbovljah previdni. “Gospodarstvo se ohlaja, situacija na Kitajskem bo vsekakor vplivala na svetovno ekonomijo in smo v zelo negotovem času,” je iskren Knez, ki pa vseeno nakaže, da je visokotehnološko podjetje na nove izzive pripravljeno.

Knez o Mestu Akrobatov: Obnovili smo že vse stare tovarne v Gabrskem, zdaj se selimo še drugam.

Naslednja investicija pa je namenjena širjenju proizvodnih kapacitet: v prostorih nekdanje Strojne tovarne Trbovlje (STT) se gradi strojni park, kamor se bo preselila orodjarna, kjer izdelujejo vse kovinske dele za merilne inštrumente, ki nastajajo v Trbovljah. Medtem pa so ideje o Mestu Akrobatov nad Trbovljami vsak dan bližje uresničenju. “In to nas bo zaposlilo za naslednjih 10, 15 let,” navdušeno zaključi Jure Knez.

Kakšni so prostori, kje stoji maketa rakete, kakšna je velikanska ploščad – boste naslednji teden videli na našem portalu v VIDEO vsebini.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po malenkost hladnejšem vikendu je znova pritisnilo

"Na urgentnem centru sicer beležimo 30 odstotni porast obiska, ki pa ni posledica vročinskega vala," je s pojasnilom pričela vršilka dolžnosti strokovne direktorice in...
-- OGLAŠEVANJE --