17.3 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.siAktualnoPo lestvici navzgor

Po lestvici navzgor

Darko Jorgić je mlad uspešen igralec namiznega tenisa. Prihaja iz Hrastnika, zadnje obdobje pa večino časa preživi v dolenjskem Novem Mestu.

Tam se namreč nahaja namiznoteniški center Slovenije, kjer Darko skupaj s soigralci trenira in obiskuje srednjo šolo. Novo Mesto je postal njegov ‘drugi dom’ po končanem devetem razredu osnovne šole.

Prvo srečanje

“Z namiznim tenisom sem se srečal zelo mlad, ko sem bil še v vrtcu,” se spominja Darko. Trenerjev sin ga je povabil, naj si pride ogledat trening. Sprva so se le igrali, a kmalu se je izkazalo, da bi Darko lahko resno treniral.
Prve uspehe je dosegel kot član NTK Hrastnik. Trdo delo in medsebojno razumevanje sta se izkazala kot dobra kombinacija, pravi mlad športnik, ki pa ima postavljene visoke cilje za prihodnost.
Že leta 2020 bi rad zaigral na Olimpijskih igrah ter osvojil kakšno medaljo na evropskih ali svetovnih prvenstvih za člane.
Kadar mu ne gre in so rezultati slabši, pravi, da je zelo nervozen. Takrat svojo vlogo odigrata trener ali trenerka, ki mu vedno stojita ob strani, ga nekako motivirata in dvigneta.

Malo časa za zabavo

“V življenju veliko potujem, s tekmovanja na tekmovanje. Nimam veliko časa za prijatelje in zabavo. Pavza je samo poleti, dva tedna v juliju. Takrat se spočijem in napolnim z energijo za naslednjo sezono.”

Darko se lahko pohvali z osmimi medaljami z evropskih mladinskih prvenstev ter eno medaljo s svetovnega prvenstva. Dosegel je že naslov državnega prvaka med člani, mladinskega državnega prvaka ter državnega prvaka med kadeti. Tri mesece je bil prvi na svetovni mladinski lestvici ter celo preteklo sezono prvi na evropski lestvici.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Popolna zapora ceste nad Abecedo

Občina Hrastnik obvešča, da bo popolna zapora lokalne ceste LC 122020 HRASTNIK–PRAPRETNO–HRASTNIK na odsek ABCDE–Prapretno–odcep Retje. Zaradi gradnje kanalizacije bo popolna zapora lokalne ceste od...
X