31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.si1+1=2Plan se je spremenil, v igri druga lokacija za kisovški vrtec

Plan se je spremenil, v igri druga lokacija za kisovški vrtec

Da Kisovec potrebuje nov vrtec ni novost. Ideja, da bi vrtec vključili v projekt gradnje novih stanovanj na Lokah se je izkazala kot neuresničljiva, saj bi samo gradnjo podražilo do te mere, da ne bi bila več smiselna – se strinjata tako direktor SP Zagorje Gregor Brinjevec, kot tudi župan Zagorja Matjaž Švagan. A to ne pomeni, da novega vrtca v Kisovcu ne bo.

»V bližnji prihodnosti moramo zgraditi nov več oddelčni vrtec v Kisovcu« je odločen Švagan, saj je trenutni vrtec, kljub svoji veliki površini nefunkcionalen, poleg tega stoji na poplavnem področju.

Ni skrivnost, nam zaupa župan, da so v pogovorih za odkup parcele za podjetjem Tevel, kjer bi lahko postavili vrtec v neposredni bližini stanovanjskega bloka. Druge primerne parcele v Kisovcu ni, zato je verzija na omenjenem območju v konkretnem preučevanju.

V letu dni naj bi zaključili dogovore glede odkupa, pripravili občinske prostorske načrte in vso potrebno dokumentacijo.

Kot smo že poročali, bo v Kisovcu kmalu stal nov blok in posledično to pomeni več ljudi, ki bodo potrebovali občinsko infrastrukturo, se zaveda župan in pojasni še, da bodo del novih stanovanj namenili mladim družinam. »Najlažje je zgraditi blok, najtežje zagotoviti vso potrebno infrastrukturo« pravi Švagan, ki si želi, da bi pri tako velikem projektu našli tudi možnost subvencioniranja.

FOTO: To je blok, ki naj bi ga začeli graditi prihodnje leto

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...