17.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoPlaketo občine Zagorje prejmejo...

Plaketo občine Zagorje prejmejo…

Znani so nominiranci, ki bodo ob letošnjem občinskem prazniku prejeli plakete občine Zagorje.

Na občini Zagorje so prejeli 5 predlogov za podelitev zlate plakete občine in 2 predloga za podelitev srebrne plakete. Skupno lahko občina v koledarskem letu podeli največ 4 plakete. O predlogih za priznanja bodo na junijski seji odločali zagorski občinski svetniki.

Za zlato plaketo občine Zagorje je zaradi svoje inovativnosti, profesionalnosti ter dobro začrtane vizije predlagano podjetje Strip’s d.o.o., saj so s svojim delom prispevali k prepoznavnosti, ugledu in razvoju občine. Za zlato plaketo je predlagan tudi Rokometni klub Zagorje zaradi vseh uspehov v preteklih letih in predvsem za dobro delo v klubu ter za naslov državnih prvakinj za leto 2016.

5 predlogov za zlato plaketo, 2 za srebrno

Metka Podpečan
Metka Podpečan

Za podelitev zlate plakete je predlagana tudi ravnateljica Glasbene šole Zagorje Metka Podpečan zaradi izjemnega doprinosa na glasbenem področju, kot tudi na področju prostovoljstva. Od leta 2008 namreč opravlja tudi predsedniško funkcijo na Območnem združenju Rdečega križa Zagorje.

Irena Ule je za dobitnico zlate plakete predlagana zaradi njene aktivno družbeno pomembne dejavnosti na področju povezovanja deležnikov na podeželju, amaterske kulturne dejavnosti, spodbujanja sodelovanja med mestom in podeželjem, osveščanja prebivalstva o zdravi lokalni prehrani, preventivnih programov v zdravstvu in ničelne tolerance do nasilja ter poslovnega uspeha na področju kmetijstva.

Irena Ule
Irena Ule

Ob 50-letnici uspešne podjetniške prakse bi predlagatelji z zlato plaketo nagradili tudi Gostišče pri Vidrgarju, Žibert Jože s.p., in sicer zaradi bogate tradicije, celovite ponudbe in jasne vizije, ki je prispevala k ugledu malih gostinskih podjetij v Sloveniji in k ugledu in razvoju občine Zagorje.

Srebrni plaketi bi ob občinskem prazniku želeli podeliti kolesarju Primožu Rogliču zaradi izjemnega uspeha na športnem področju in pa Kulturnemu društvu Mešani pevski zbor Ladko Korošec Zagorje ob 20-letnici delovanja.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...