13.2 C
Trbovlje
torek, 30. maja 2023
ZON.siAktualnoPijani vozniki eden za drugim ...

Pijani vozniki eden za drugim …

Policisti so v minulem tednu na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V ponedeljek prijavo kaznivega dejanja Nasilje v družini, o čemer še zbirajo obvestila.

V torek so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal  0,65mg/l. Omenjenemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog na pristojno tožilstvo.

Ustavili so tudi voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti  pokazal 0,37 mg/l.  Prepovedali so mu vožnjo in vzeli vozniško dovoljenje za 24 ur. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa.

Neznani storilec je v sredo izvršil kaznivo dejanje tatvine v eni izmed trgovino s prehrambnimi izdelki. Po vseh zbranih obvestilih in ugotovitvah sledi kazenska ovadba.

V četrtek so policisti imeli v postopku alkoholiziranega voznika. Test je pokazal 0,62 mg/l. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, podali pa bodo tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti so isti dan ustavili še dva voznika osebnih vozil, preizkus alkoholiziranosti jima je pokazal 0,56 mg/l in 0,51 mg/l. Omenjenima je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje za 24 ur. Napisali so plačilna naloga zaradi kršitve določil Zakona pravilih cestnega prometa.

 

PP Hrastnik

V ponedeljek so bili napoteni v Trbovlje, kjer je prijaviteljica naznanila nasilno in drzno vedenje bivšega zunajzakonskega partnerja zoper katerega vodijo postopek o prekršku.

Dan kasneje so obravnavali prometno nesrečo, kjer je neznani voznik po prehitevanju in vračanju na svoj vozni pas trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Nihče ni bil telesno poškodovan, policisti pa so opravili ogled kraja nesreče in nadaljujejo z zbiranjem informacij glede pobeglega voznika osebnega vozila.

V četrtek so hrastniški policisti zabeležili najdbo ponarejenega bankovca v eni izmed bančnih ustanov, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

 

PP Litija

Prometna nesreča se je zgodila v sredo okoli 8.30 ure, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu desnega roba trčil v prometni znak in betonsko ograjo. V dogodku je bil lažje poškodovan. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

Okoli 13. ure se je zgodila prometna nesreča v Bogenšperku, kjer je neznani voznik zaradi nepravilnega premika poškodoval parkirano vozilo. Policisti zbirajo obvestila.

Litijski policisti so ta teden obravnavali še povoženje divjadi ter prometno nesrečo s pobegom.

V četrtek so v okolici Litije neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili barvne kovine. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

 

PP Zagorje ob Savi

Nepridipravi so v ponedeljek izvedli tatvino barvnih kovin iz skladišča podjetja. V nadaljevanju so z  zbiranjem obvestil ugotovili osumljenca in nadaljujejo  z zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča se je zgodila v torek na Izlakah. Zoper povzročitelja policisti vodijo postopek o prekršku.

V sredo so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Kisovcu, kjer je neznani voznik zaradi nepravilne strani vožnje trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Opravljen  ogled  kraja  prometne  nesreče,  sledi  zbiranje obvestil glede pobeglega voznika osebnega vozila in ustrezen ukrep.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Sumijo na požig, ki se je iz enega avtomobila razširil še na drugega in na smetnjake

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:   PP Zagorje ob Savi: - v soboto so policisti nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi -...
X