today-is-a-good-day
5 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoPeš v šolo, tudi iz Zagorja in Hrastnika

Peš v šolo, tudi iz Zagorja in Hrastnika

Na Gimnaziji Trbovlje so današnji dan brez avtomobila obeležili na prav poseben način. Dijaki, ki so to želeli, so se v šolo odpravili peš. Tudi iz Zagorja, Hrastnika in Dobovca.

Na trboveljski gimnaziji se že nekaj let aktivno vključujejo v dogodke ob Tednu mobilnosti in Dnevu brez avtomobila. Letos pa so se odločili za prav poseben projekt – Peš v šolo. Za večino dijakov iz Trbovelj je sicer to nekaj vsakdanjega, za tiste, ki prihajajo iz Hrastnika, Zagorja ali pa Dobovca, pa je bil to nov izziv.

Pobudo je dala profesorica biologije, Irena Lavrač. »Kot dijakinja sem v gimnazijo vedno hodila peš, do šole sem imela kakšne tri gimnazija peš v šolo 2kilometre, spomnim pa se svojih prijateljev in sorodnikov, ki so bili od šole oddaljeni tudi osem ali več kilometrov, pa so prav tako pešačili,« razlaga Lavračeva. Idejo je predstavila dijakom, udeležba je bila prostovoljna, a kljub temu se je danes zjutraj v šolo peš odpravilo precej dijakov.

Na pot že pred 6. zjutraj

Dijaki so se iz Zagorja na pot podali še v trdi temi, pred 6. uro zjutraj. »Malo smo še zaspani, ampak za dober namen se da vse,« so povedali na vrhu Ravenske vasi, skozi katero so se iz Zagorja podali v Trbovlje, nekje na pol poti pa so se jim pridružili tudi dijaki, ki so se peš podali iz Dobovca. Iz Hrastnika so se v Trbovlje podali »čez hrib«. Kljub dolgi poti, iz Zagorja do gimnazije so prehodili kar osem kilometrov, so v šolo vsi prišli pravočasno in niso zamudili prve ure pouka.      gimnazija peš v šolo 3

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...