7.6 C
Trbovlje
četrtek, 6. maja 2021
ZON.siAktualnoPeršič ne odhaja zaradi spora s Šohtom

Peršič ne odhaja zaradi spora s Šohtom

Včeraj je Svet zavoda Mladinskega centra Hrastnik odpiral kandidaturi za direktorja MCH. Prijavi sta bili dve, od tega ena nepopolna, zato sedaj čakajo na dopolnitev.

Mesto direktorja MCH se je sprostilo predčasno, saj s svojega mesta odhaja Davorin Peršič, kot pravijo na občini iz osebnih razlogov. Poklicali smo tudi Peršiča, ki pravi, da je odločitev za odstop prišla, zaradi ponudbe na drugo delovno mesto, ki ne bi bila več aktualna ob koncu njegovega mandata. Druge službe naj ne bi iskal, ampak se mu je ponudila. Tako odhaja v zasebni sektor in pridobitev nove službe, po njegovih besedah, ni povezana z MCH-jem.

Po neuradnih informacijah smo izvedeli, da je župan občine Hrastnik Miran Jerič v Mladinski center sam povabil Davorina Peršiča oziroma, naj bi bilo vodstvo Peršiča celo pogoj za ustanovitev Mladinskega centra. Direktor v odstopu zanika, da bi ga povabil župan Jerič, pojasnjuje pa, da je župan izrazil vso podporo njegovemu programu in delu.

Kakšna zapuščina ostaja za njim v MCH?
‘Svojega mandata ne bi opisoval z naštevanjem vseh dobrih projektov. Čas bo pokazal, kaj je bilo dobro in kaj ne. Veliko vsebin je še v povojih in glede na zdravo jedro ljudi, ki so tako ali drugače blizu centru, mislim da se bodo v prihodnosti realizirale tudi brez mene,’ pojasnjuje Peršič, ki se ne bo povsem distanciral od Mladinskega centra, saj med drugim še vedno ostaja urednik Hrastovega lista.

soht

Je Šohtov spor povezan z odhodom?
Pred kratkim se je namreč odvil besedni dvoboj med Šohtom in direktorjem Mladinskega centra na socialnem omrežju Facebook. Šohtovci so namreč želeli uporabiti prostore Mladinskega centra za svojo zabavo, v MCH-ju pa so jih odklonili, ker so ob zadnji uporabi centra uničevali inventar in tega niso ne popravili ne poravnali.

In kot je še dodal Peršič: ‘Po dobrem sodelovanju je pred dobrim mesecem prišlo do nesoglasji, ki se jih da gladiti le s pogovorom. Do tega ni prišlo. Osebno menim, da je Šoht vsebinsko in še kako drugače v globoki krizi. Upam, da se izvijejo iz nje.’

SORODNI ČLANKI:

Objavljen razpis za novega direktorja MCH.


7 prijavljenih kandidatov za mesto direktorja Zdravstvenega doma Hrastnik.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Od avtošole pred 70 leti do rally tekmovanj in modelarstva

»Res smo ponosni in ja, 70 let je minilo od prvega, ustanovnega zbora Avto moto društva Izlake,« navdušeno pove predsednik društva AMD Izlake Bogo...