17.2 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoPapirji za rušitev pripravljeni

Papirji za rušitev pripravljeni

Nosilni projekt Hrastnika za bližnjo prihodnost je ureditev infrastrukture OIC Steklarna – TKI Hrastnik v predlogu Dogovora za razvoj regij.

Na občini so potrdili, da je dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja za rušenje vseh stanovanjskih in pomožnih objektov na območju Kolonija izdelana. Gradbeno dovoljenje za rušitev naj bi bilo pridobljeno do jeseni.

V tem času pa so že pripravili tudi projektno dokumentacijo za komunalno ureditev tega območja in zasnova se usklajuje z upravljavci komunalno cestne infrastrukture in vodotokov, območje namreč prečkata kar dva hudourniška pritoka Bobna iz smeri Drage.

Ko bodo pripravljene zasnove in izdelani načrti, pravi župan Miran Jerič, bo mogoče dokončno uskladiti zasnovo s potencialnimi interesentoma za gradnjo na tem območju – steklarno in kemično tovarno.

Kaj bo s stanovalci?

Aktivnosti že tečejo, poudari Jerič. V sodelovanju z RTH pripravljajo komunalno ureditev Resnice, kjer naj bi v sodelovanju s Stanovanjskim skladom RS in drugimi zasebnimi vlagatelji zgradili enega do dva objekta s skupno 24-48 stanovanjskimi enotami. Občina bo projektno dokumentacijo za gradnjo teh objektov zagotovila še letos. Največja težava bo preselitev, se zaveda župan, saj bodo najemnine višje kot so bile sedaj v Koloniji.

Idejna zasnova za Resnico

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Mladoletnik na neregistriranem mopedu, za povrh pa še napihal

Minuli teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V ponedeljek ob 13. uri v Trbovljah prometno nesrečo z materialno škodo,...