15.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. septembra 2022
ZON.si1+1=2Pa so odšli …

Pa so odšli …

Na najdaljši dan v tednu, 14. 6., so devetošolci matične in podružnične šole blesteli. Tako kot večina letošnjih prireditev, je bila tudi valeta malo drugačna. Razdelili so jo na tri dele, kolikor je bilo oddelkov, zmanjšali število obiskovalcev in upoštevali druge omejitvene ukrepe. Ampak nič zato – lepih spominov, anekdot, plesnih korakov, iskrivih oči in smeha kar ni bilo konca.

V povezovalnem programu sta Jan Blagotinšek in Lejla Rotić govorila o trikotnikih različnih vrst ter se spomnila na šolski trikotnik, ki ga sestavljajo učenci, učitelji in starši. Z matematičnega vidika sta uporabila enakostranični trikotnik. Zakaj? Da trikotnik obstoji, mora biti ustvarjena harmonija. »Harmonija nastane, ko se povežemo, sodelujemo in smo drug drugemu hvaležni,« sta poudarjala povezovalca.

Harmonično vzdušje je vladalo pri predstavitvah v vseh treh razredih. Vsak razred je odplesal kar dva standardna in tri latinsko-ameriške plese. Sledile so razredne predstavitve, na katerih so učenci priklicali na plan tiste pristne, prijetne spomine, ki bodo ostali za vedno. Dolski devetošolci so v goste povabili tudi glasbenika Primoža Siterja in zapeli skladbo Nova senzacija, ki so jo skupaj zapeli že pred šestimi leti na proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku.

Ravnateljica Polona Dolanc ter njeni pomočnici Jadviga Stopar in Janja Urlep so na koncu podelile priznanja učencem, ki so uspešno krmarili med rednim poukom in sodelovali na različnih tekmovanjih, obiskovali interesne dejavnosti ter se udejstvovali v klubih in društvih. Za učenko generacije je bila razglašena učenka podružnične šole, Deja Romih.

“Velika prednost letošnje drugačne valete je bila, da smo vas lahko, dragi devetošolci, učitelji gledali in poslušali kar trikrat, torej vsak razred posebej. Včeraj ste dobili spričevala in prvošolčki so vas pospremili iz šole na novo pot. Želimo vam, da boste uspevali v celoviti, čudoviti, skrivnostni in neprimerljivi stvari, imenovani življenje. Srečno!” je ob koncu dejal učitelj Tadej Kralj.

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljski policisti v soboto, zaradi alkohola, pobrali 3 vozniška dovoljenja

Policisti v Zasavju so v minulem vikendu poleg rednih nalog obravnavali še: PP Zagorje ob Savi: - v petek so obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno...
X