16 C
Trbovlje
četrtek, 13. maja 2021
ZON.siAktualnoOviran promet Kešetova - Rudarska

Oviran promet Kešetova – Rudarska

Pričela so se dela na območju od križišča pri Zdravstvenem domu Trbovlje do križišča pri Dimniku, ter od Dimnika, mimo okrogle hiše, do semaforiziranega križišča z glavno regionalno cesto.  

Zaradi izvedbe del bo spremenjen prometni režim in delne zapore cestišča s semaforjem oz. z odstopom prednosti. Urejeni bodo tudi krajši lokalni obvozi preko Kešetovega, kar bo označeno z začasno prometno signalizacijo. Dela naj bi trajala do konca avgusta 2014.

Občina Trbovlje je kandidirala za pridobitev evropskih sredstev iz naslova prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi« s projektom »Prenova mestne ulice Kešetovo–Rudarska cesta«. Odobrili so sofinanciranje projekta v celotni pripadajoči višini sredstev, t. j. 727.674,07 evrov. Celotna vrednost investicije je 1.480.973 evrov. V letu 2013 pa so že prejeli sredstva v višini 383.416,62 evrov.

Glavni namen investicije je, kakor poudarjajo na občini, ureditev širšega mestnega jedra Trbovelj, od naselja Kešetovo do Rudarske ceste, kjer so številne javne zgradbe (bolnišnica, zdravstveni dom, vrtec, športni park Rudar …), ter stanovanjskih in gospodarskih objektov. Uredile naj bi se parkovne površine, hortikulturno ureditele zelenice, prenovili in uredili pločniki in druge sprehajalne površine v tem delu mesta.

Lansko leto je trbovljeska občina prenovila ulico na odseku ZD–Rudar, v letošnjem letu pa nadaljujejo s prenovo mestne ulice Kešetovo–Rudarska cesta na odseku od Kešetovega do Zdravstvenega doma.

vir: Občina Trbovlje

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Še en mesec epidemije, zbiranje do 50 ljudi, lokali do 22. ure

Spremembe, ki jih je vlada včeraj dorekla na Brdu pri Kranju, so danes predstavili na tiskovni konferenci. Na območju celotne države se epidemija podaljšuje...