25 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualnoOsumljeni zdravnik vrnil licenco

Osumljeni zdravnik vrnil licenco

Zagorski zdravnik Franc Grošelj je Zdravniški zbornici Slovenije vrnil licenco za opravljanje dela splošne medicine.


Po poročanju STA smo izvedeli, da je zdravnik Franc Grošelj, ki ga sumijo kaznivega dejanja nedovoljenega prometa s psihoaktivnimi zdravili vrnil zdravniško licenco. Spomnimo, Grošelj je tisti zdravnik, ki je pacientu predpisal tako veliko količino zdravil na beli recept, da bi jih po izračunih Policije, če bi vse zaužil sam, moral na dan pojesti kar 40.

 

V petek pa je Grošelj Zdravniški zbornici Slovenije pisno sporočil, da vrača licenco za delo na področju splošne medicine. Zbornica je nato izdala ustrezno odločbo, na podlagi katere ne sme več samostojno opravljati zdravniške službe.

 

Franc Grošelj je večinski lastnik podjetja Vitasan d.o.o., ki ima v lasti več zasebnih ambulant, poleg ambulant pa je podjetje Vitasan tudi lastnik Hotela Trojane z restavracijo Diano. Direktor omenjenega podjetja in lastnik dobrih 40 odstotkov podjetja je sin osumljenega zdravnika Igor Grošelj.

 

vitasan

 

Kot smo že pisali, zdravniku grozi tudi do 12 let zapora, policisti pa preiskavo, zaradi obsežnosti dejanja, še nadaljujejo. Žena dr. Grošlja, tudi zdravnica, po podatkih policije ni osumljena in ni del preiskave. Ali policija preiskuje direktorja Vitasana, torej sina osumljenca pa še nismo uspeli izvedeti.

 

SORODNI ČLANKI:

Policisti so stopili na prste zdravniku in ostalim osumljencem, ki so bele recepte izkoriščali za preprodajo in uživanje drog. Koliko je od tega zaslužil zdravnik? Je bilo res največ osumljenih Zagorjanov? PREBERI VEČ

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Sumijo na požig, ki se je iz enega avtomobila razširil še na drugega in na smetnjake

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:   PP Zagorje ob Savi: - v soboto so policisti nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi -...
X