19.2 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.si1+1=2OŠ Ivana Cankarja v mednarodnem projektu

OŠ Ivana Cankarja v mednarodnem projektu

OŠ Ivana Cankarja Trbovlje bo od avgusta do decembra 2016 z OŠ Sv. Sava v Požarevcu sodelovala v projektu Reciklirana darila lastne izdelave, ki je financiran s strani Zavoda RS za šolstvo.

Projekt sofinancirajo tudi lokalna podjetja: Rudis, Rudis Mont, Prototip CC in Kovit. Učenci obeh šol bodo izdelovali darila iz recikliranega materiala, spoznavali značilnosti partnerske države (kulinarika, kulturne značilnosti itd.). Nekaj trboveljskih učencev bo septembra obiskalo srbsko ambasado v Ljubljani, predvidoma oktobra jih bo nekaj obiskalo šolo v Požarevcu.

Decembra bodo Trboveljčani gostili učence in učitelje iz Srbije ter projekt zaključili 13. decembra s prireditvijo v Delavskem domu Trbovlje. “Izdelke, nastale v projektu, bomo razstavili na obeh partnerskih šolah in na Rdečem križu v Trbovljah. Več o projektu lahko izveste na šolski spletni strani, v kratkem pa tudi na posebni spletni strani projekta,” je koordinatorka projekta Blanka Gombač iz OŠ Ivana Cankarja.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...