-- OGLAŠEVANJE --

NOVO: Okolica šole na povsem drugačen način

Lani energetska sanacija, letos urbani vrtički.

-- OGLAŠEVANJE --

Ena starejših šol v Zasavju iz leta 1819 je bila lani energetsko sanirana, letos pa bo občina Trbovlje v okviru operacije LAS uredila zunanjost šole. “Uredili bomo šolske urbane vrtičke in izvedli prenovo na ekološki oziroma povsem nov način. Tlakovali bomo površino pred šolo z materiali, ki zmanjšujejo onesnaženost zraka v neposredni okolici. Gre za uporabo fotoaktivnih tlakovcev, ki iz zraka odstranijo do 90 odstotkov dušikovih oksidov in škodljivih organskih spojin, kot so različni aldehidi, rakotvorni benzen in druge aromatske spojine v izpušnih plinih avtomobilov, ter nevarne spojine smoga.”

Ena najstarejših šol v Zasavju

Več o ostalih novostih v sklopu prenove okolice šole pa bo predstavljeno jutri, na javni predstavitvi ob 8. uri v sejni sobi Občine Trbovlje.

Avtor: IBT

Dobrih 50.000 evrov za naložbo bo šlo iz proračuna Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Trboveljčani pa bodo prejeli še 93.000 evrov iz Kohezijskega sklada EU za prenovo šolske poti o Mercatorja do Triglava, kjer so uredili pločnike, zamenjali ograje, prenovili prehod za peščce, razširili ožine ….

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

GLASUJTE: Ali smo Zasavci nogometni navijači ali nas to ne zanima?

Zanima nas, ali boste spremljali tekmo prvenstva med Slovenijo in Anglijo, ki bo odločala o prihodnosti domačih navijačev?
-- OGLAŠEVANJE --