19.2 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siAktualnoOkrog bolnišnice nastaja gradbišče

Okrog bolnišnice nastaja gradbišče

Tako pred, kot tudi za stavbo trboveljske bolnišnice v zadnjih dneh nastaja gradbišče.

Kot nam je že pred časom pojasnila direktorica Splošne bolnišnice Trbovlje Marina Barovič, se začenja projekt požarne sanacije bolnišnice, s katerim bodo med drugim uredili tudi dovozne poti do bolnišnice, tako da bo zagotovljen nemoten prihod intervencijskih – gasilnih vozil do vseh objektov bolnišnice.

dela SBT6
Širili bodo intervencijske poti, tako da bodo dostopne tudi gasilcem.

Prestavili bodo parkirne prostore

Ko se bodo pričela izvajati ta dela, se bo saniralo tudi cestišča in parkirne prostore pri pediatrični stavbi, ki jih bodo prestavili. Število parkirišč bo, kot smo že poročali, enako sedanjim, bodo le urejena na nekoliko prestavljenih lokacijah.

Prvi del projekta, to je delna sanacija notranjosti bolnišnice, je bil končan v začetku leta 2011, del druge faze in tretja faza požarno – varnostne sanacije se je pravkar začela izvajati. Projekt bi se moral sicer začeti izvajati že po dokončanju urgentnega centra, vendar se je zavleklo zaradi pritožb ponudnikov na državno revizijsko komisijo.

dela SBT3
Sedanje parkirišče za bolnišnico bodo prestavili.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...