-- OGLAŠEVANJE --

Nemarnosti ne konca ne kraja: Odslužen fotelj kar v naravo?!

-- OGLAŠEVANJE --

Na cesti Hrastnik-Suhadol, tik pred semaforjem in enosmerno ureditvijo prometa, si je v smeri vožnje od Hrastnika proti Zidanem Mostu na desni strani nekdo vzel pravico, da staremu naslanjaču najde priložnostno odlagališče kar ob cesti.

Kot je razvidno iz poravnane zemljine ob cesti, je “dostavljalec” in izvajalec te nečednosti kosovne odpadke pripeljal in jih nato z gradbeno ali kmetijsko mehanizacijo porinil čim bolj ob rob odstavnega mesta ob cesti, ravno toliko še na ravnino, da vse skupaj ni zgrmelo v reko Savo pod območjem. Še dobro, da ni vsega skupaj preprosto kar zakopal v zemljo! Za nameček je okrog tega mesta še kup praznih pločevink, ki pa niso prav nič zarjavele, kar kaže na to, da so odvržene pred kratkim.

Odvrženi kosovni odpadki večkrat na lokaciji

Na Komunali Hrastnik, kjer skrbijo “za lep in čist Hrastnik” pravijo: “Na tej lokaciji, pred semaforjem se dejansko nahajajo odvrženi kosovni odpadki poleg deponije oz. kopice peska. Na tem območju občasno praznimo košek za odpadke pred semaforjem s hrastniške strani,” pravi Ernest Gričar, vodja komunalnega sektorja pri hrastniški komunali, ki dodaja, da s strani katerega izmed komunalnih delavcev o pojavu odpadkov sicer ni bil obveščen. Po opravljenem ogledu so se o odstranitvi le-teh posvetovali z medobčinskim inšpektoratom.

Na Medobčinskem inšpektoratu (MIR) Zasavje z lokacijo in vsebino odpadkov do našega opozorila niso bili seznanjeni, zato naše sporočilo, natančneje vprašanje s priloženo fotografijo obravnavajo kot prijavo. Vodja MIR Zasavje Sebastjan Zmrzljak je ob tem povedal, da “je odpadke dolžan odstraniti povzročitelj, če ta ni znan, pa lastnik zemljišča.”

Med MIR Zasavje in Komunalo Hrastnik je bilo tako včeraj dogovorjeno, da bodo inšpektorji MIR Zasavje opravili terenski ogled in skušali ugotoviti povzročitelja odpadkov ter mu naložiti globo in odstranitev le – teh. “V kolikor to ne bo mogoče, pa bo izdana ustrezna odločba o odstranitvi, na osnovi katere bomo te odpadke odstranili,” sklene Gričar s Komunale Hrastnik, ki pove še, da sicer manjše količine tovrstnih odpadkov odpeljejo z raznih lokacij ob rednem odvozu kosovnih odpadkov.

 

SORODNI ČLANKI:

Staro pohištvo, odslužena bela tehnika …kar po domače

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Nova direktorica zagorske knjižnice se bo osredotočila na ranljive skupine

Svet knjižnice je na svoji aprilski seji za novo direktorico knjižnice izbral kandidatko Tadejo Casagrande. S programom dela in načrtom razvoja zavoda za novo...
-- OGLAŠEVANJE --