5.9 C
Trbovlje
nedelja, 9. maja 2021
ZON.siAktualnoOdprt je javni razpis za kadrovske štipendije

Odprt je javni razpis za kadrovske štipendije

RRA Zasavje je 31. 08. 2020 na svoji spletni strani objavila prijavno dokumentacijo Javnega razpisa za sofinanciranje projektov kadrovskih štipendij delodajalcem za šolsko/ študijsko leto 2020/21 v okviru Regijske štipendijske sheme Zasavje.

Na razpis se lahko prijavijo delodajalci, ki želijo štipendirati vsaj enega dijaka in/ali študenta in imajo sedež ali poslovno enoto v občinah Trbovlje, Hrastnik, Zagorje ob Savi ali Litija ter izpolnjujejo druge razpisne pogoje.

Delodajalci se na razpis lahko prijavijo tudi v primeru, da še nimajo izbranega štipendista. Pridobijo lahko nepovratna sredstva v višini 50 odstotkov celotne štipendije ali 70, če gre za deficitaren poklic. Štipendisti sicer lahko hkrati prejemajo državno ali Zoisovo štipendijo ter sofinancirano kadrovsko štipendijo. Ne smejo pa hkrati prejemati sofinancirane kadrovske štipendije in štipendije za deficitarne poklice.

Oddaja vlog je možna od torka, 1. 9. 2020 dalje, razpis pa je odprt do porabe sredstev oz. najkasneje do 30. 9. 2021.

Sofinancirana sredstva delodajalcem za izplačilo kadrovskih štipendij v okviru RŠS Zasavje so zagotovljena do konca šolskega/ študijskega leta 2021/2022.

Pogodba o sofinanciranju kadrovskih štipendij, ki jo skleneta delodajalec in RRA Zasavje, delodajalca zavezuje, da po koncu izobraževanja štipendista zaposli za najmanj 1 leto.

Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zaprta zasavska zaradi plazu, podrto drevje, ogroženi stanovanjski objekti

Zaradi močnega deževja so danes gasilci intervenirali v vseh zasavskih občinah, in še vedno na terenu odstranjujejo posledice. Trenutno je zaradi zemeljskega plazu zaprta...