-- OGLAŠEVANJE --

Odpovedi v roke tik pred božičem

-- OGLAŠEVANJE --

Sicer uspešno zasavsko podjetje Steklarna Hrastnik je med prazniki močno »razburkalo« lokalno okolje z vestjo, da so nekaj delavcev odpustili, steklarje pa so ujezile tudi nagrade ob koncu leta.

»v glažuti odpuščajo«

Tik pred prihajajočimi prazniki smo v uredništvo prejeli klic, češ da »v glažuti odpuščajo«. In smo šli preverjat. Medtem pa so se govorice razširile že po dolgem in počez Hrastnika, saj smo prejeli še nekaj klicev in elektronskih sporočil.

V Steklarni so odpuščanja potrdili z razlago, da so se za takšno potezo odločili »zaradi znižanja obsega poslovanja na področju razsvetljavnega stekla, ki poteka v enoti Opal«. Šlo naj bi za racionalizacijo proizvodnje v omenjeni enoti.

Na cesti 9 delavcev

Precej neugoden čas, tik pred božičem, je brez dela ostalo 9 zaposlenih, ki bodo, po besedah kadrovnika Soniboja Knežaka od 1. januarja na čakanju do odpovednega roka, prejemali pa naj bi 100 odstotno nadomestilo za čakanje v višini njihove plače.

Kriva je država

Medtem, ko se je Steklarna odločila za sodni boj s Termoelektrarno, zaradi odškodnine zasavskim kmetom (več TUKAJ!), pa naj bi škodo utrpeli predvsem zaposleni. Zato so prejeli nižjo nagrado za poslovno uspešnost od predvidene, pojasnjujejo v Steklarni Hrastnik.

Nagradili prisotnost!

“Rad bi opozoril, da v steklarni nismo dobili božičnice, ampak nagrado za prisotnost. Vsi tisti, ki so bili na bolniškem več kot 20 dni so dobili 85,30 evrov, vodilni kader, ki ima daleč večje plače pa so dobili 40 % bruto plače” se je puntal naš anonimni bralec.

Višina prejete nagrade je bila tako vezana na povprečno plačo posameznika za redno delo in (bolniško) odsotnost. Tisti, ki bolniške odsotnosti v letu 2016 niso koristili, so prejeli celotno nagrado v znesku 40 % bruto plače, saj so k dobrim poslovnim rezultatom steklarne prispevali največ, obrazloži Knežak in doda, da so, ne glede na odsotnost, vsem zagotovili tudi minimalno nagrado v višini 150 evrov bruto.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --