19.8 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. septembra 2021
ZON.siŠportOdlični rezultati trboveljskih plavalcev, žal z grenkim priokusom

Odlični rezultati trboveljskih plavalcev, žal z grenkim priokusom

Od 3. do 6. avgusta je v olimpijskem bazenu v Kranju potekalo letno odprto državno prvenstvo v plavanju za kadete, mladince in člane, ki se ga je udeležilo 390 plavalcev iz 27 slovenskih klubov ter plavalci iz 5 evropskih držav, med njimi tudi 5 plavalcev iz trboveljskega kluba.

Tako so se naši plavalci, barve kluba so zastopali Daša Krajnc, Nika Todorovič, Tilen in Žiga Šintler ter Tim Dolanc, domov vrnili s 7 kolajnami, vse pa sta si priborila brata Šintler.

Sedemkrat stopničke za brata Šintler

Uspešno zgodbo za naš klub je najprej začel Žiga Šintler, ki je premagal kadetsko konkurenco in osvojil prvo mesto na 400 m prosto. Nadaljeval je v svojem slogu ter se povzpel na najvišjo stopničko še na 400 m mešano, na drugo v disciplini 200 m prsno ter 2 x osvojil 3. mesto na 50 m prsno in 200 m mešano.

S solidnim nastopom in uvrstitvijo na 2. mesto med člani je nadaljeval Tilen Šintler na 50 in 100 m prsno in se kljub poškodbi, ki ga tare več kot pol leta, tudi v absolutni konkurenci uvrstil med najboljše. Ravno tako se je na 200 m prsno uvrstil med najboljše, a se je nastopu v absolutnem finalu zaradi boljšega izhodišča za Žigo odpovedal medalji.

Dobri rezultati Daše, Tima in Nika

V isti disciplini je tudi Daši Krajnc uspel preboj v finale, kjer je v svojem letniku osvojila odlično tretje mesto, med starejšimi pa je bila 7. A Daša se je izkazala tudi v ostalih disciplinah, saj je osvojila tretje mesto v letniku tudi na 50 in 100 m prsno ter se na 50, 100 in 200 m delfin uvrščala v finala (6. mesto), kjer je popravljala tudi osebne rekorde.

Odlično je plaval, seveda za svoje trenutne sposobnosti, tudi Tim Dolanc, ki je v vseh svojih nastopih popravljal osebne rekorde ter se na 200 m prsno uvrstil tudi v finale. Solidno je plavala tudi Nika Todorovič, a konkurenca je bila za boljše uvrstitve enostavno premočna.

Klub zapušča še en odlični plavalec

Zgolj s petimi plavalci je trboveljski klub odigral vidno vlogo na tem prvenstvu, za kar je požel številne simpatije vseh prisotnih, ki so seznanjeni s problemi, ki nas tarejo. Skupaj si je pet plavalcev priplavalo 17 finalnih nastopov, ki jim je bilo to državno prvenstvo bolj labodji spev, kot veselje in optimizem za prihodnost. Vrhunski plavalci pač ne morejo trenirati 8 mesecev v času kosila, ravno tako je motena selekcija mlajših nadarjenih plavalcev zaradi neustreznega termina, kot tudi bazena v Hrastniku. Kako vso zainteresirano mladino ob 14. uri prepeljati v Hrastnik, plačevati vstopnino in kako spraviti v bazen 30 plavalcev poleg KRC-eve plavalne šole?

Zaradi študija klub zapušča eden najuspešnejših plavalcev Tilen Šintler, ki bo kariero nadaljeval v drugem klubu, tako kot jo uspešno nadaljuje naš bivši plavalec Nejc Kos, ki se je ravno tako 3 x uvrstil med najboljše v državi.

Plavalci so tako zaključili sezono, ki je bila vsekakor uspešna, če jo gledamo po rezultatskih napredkih. Seveda smo se nadejali še uvrstitve Žige na Evroigre mladih, a je na žalost ta cilj ostal neuresničen. Morda pa bo to še večja spodbuda za delo v prihodnje, saj se na napakah tudi v športu, veliko naučimo. Šele sedaj se odpravljajo na počitnice, ki so si jih nedvomno zaslužili.

trener Darko Raušl

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Je to mogoče? V Zasavju so se covid številke “ustavile”

Še teden nazaj smo poročali, kako je število okužb v Zasavju drastično poskočilo. Povsem drugačna slika je danes. Od zadnjega tedna je le 7...