11.9 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siArhiv volitevOdkup lesa velik problem izlaške KZ

Odkup lesa velik problem izlaške KZ

Posledice želodoloma so povzročile težave v kmetijskih zadrugah, ki so od lokalnih kmetov odkupile večje količine lesa, sedaj pa ga ne morejo prodati naprej.

Direktorica Kmetijske zadruge Izlake Marija Prašnikar Čebin je pojasnila, da so po žledolomu pomagali lokalnim kmetom z odkupom lesa, ki ga skladiščijo v Kandršah. Država jim je obljubila pomoč, da bodo odkupljeni les v celoti porabili oziroma predelali na domačem tržišču, a se od tega do danes še ni zgodilo nič – pojasnjuje Grega Štendler, ki na listi NSi kandidira za mesto v Državnem zboru.

Prodaja lesa v tujino ni mogoča, zaradi prezasičenosti trga, poleg tega gre za les slabše kvalitete. Štendler, ki mu je lesna panoga domača je predlagal predelavo lesa najprej v polizdelke in nato v končne. Kar pa so razmišljali že v zadrugi, a jim ni uspelo oziroma se bojijo nespoštovanja plačilnih rokov in posledično večjih izgub. ‘Boljša možnost je lastna predelava, je pa res, da proizvodnje ni mogoče postaviti čez noč,’ pojasnjuje Štendler.

Svojo roko je na tem mestu ponudila stranka NSi, ki bo nudila pomoč pri oglaševanju okoliških kmetij v času volilne kampanje.


SORODNI ČLANKI:

NSi brez sticev in tet iz ozadja.

Prispevek je oglasno sporočilo.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...