-- OGLAŠEVANJE --

Obročno odplačevanje komunalnega prispevka

-- OGLAŠEVANJE --

Hrastniški občinski svetniki so na včerajšnji seji sprejeli Pravilnik o olajšavah in plačilu komunalnega prispevka, ki občanom omogoča obročno odplačevanje.

S sprejemom pravilnika je občina vzpostavila kriterije za obročno odplačevanje komunalnega prispevka, postopke odobritve ter načine za zavarovanje dolga.

Do 12 obrokov za komunalni prispevek pri gradnji
Bistvena sprememba, ki jo bodo zaznali občani je obročno odplačevanje, ki pa je razdeljeno v dve točki. Komunalni prispevek, ki ga plača stranka za potrebe gradnje (novogradnje, rekonstrukcije, prizidek …) bo sedaj mogoče plačati tudi v 12 zaporednih mesečnih obrokih, le višina obroka ne more biti manjša od 250 evrov.

Priključitev na novo zgrajeno javno infrastrukturo
V kratkem se bo del Marnega priključil na javno vodovodno omrežje in prebivalci bodo ob priključitvi morali plačati komunalni prispevek. V takšnem primeru, kjer se bodo že obstoječi objekti priključevali na novo komunalno opremo pa se odmerjeni komunalni prispevek lahko plača v 36 obrokih, višina posameznega obroka ne sme biti manjša od 30 evrov.

Zmanjšajte si plačilo prispevka
Višina zneska za plačilo komunalnega prispevka je odvisna od tlorisne površine objekta in parcele – torej večji kot je tloris, večja je tudi odmera prispevka. ‘Zato je mogoče že pri projektiranju oziroma v sami projektni dokumentaciji določiti gradbeno parcelo, ki je seveda ustrezno odmerjena in ne predstavlja prevelike osnove za nepotrebno odmerjanje komunalnega prispevka, kjer je to seveda mogoče’ je pojasnil vodja oddelka za prostor, okolje in gospodarske javne službe Tomaž Sihur,  ki predlaga občanom, da se o odmeri posvetujejo s pristojnimi na občini, ki jim bodo pomagali pripraviti simulacijo za odmero komunalnega prispevka.

SORODNI ČLANKI:

Položnice za komunalne storitve so se v mesecu juniju marsikomu spremenile. Vas zanima, zakaj se je znesek nekaterim znižal ali zvišal?


Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --