-- OGLAŠEVANJE --

Obljubil nespremenjeno ceno ogrevanja do konca sezone

-- OGLAŠEVANJE --

Začasno prokurist, od začetka januarja pa direktor trboveljske komunale Janez Žlak, je obljubil, da bo cena ogrevanja ostala do konca kurilne sezone enaka. Torej 146 evrov na megavatno uro vključno z davkom.

Letni plan je sicer že pripravil prejšnji direktor Igor Glušič, a ga bodo na komunali zdaj preverili in popravili, nam pove Žlak. Tako bodo o investicijah in načrtih za letošnje leto iz naslova Komunale Trbovlje govorili šele po sprejemu načrta s strani lastnika in nadzornikov.

Se bodo Trboveljčani ogrevali s sončnimi paneli, z biomaso …?

Še bolj pomemben pa bo dokument – štiri letni novelirani program, ki bo pogled razvoja komunale. Glavna točka, kot še doda direktor, bo ogrevanje, natančneje morebitni novi energenti. »Trenutno vse temelji na ogrevanju s plinom. Zdaj bomo nakazali 3, 4 možnosti, kaj bi bilo sploh realno narediti z energetiko v Trbovljah. Potem bomo izbrali najboljšo in se lotili dela.« Ali bodo to sončni paneli, kotel na biomaso ali kaj drugega, bo znano še letos. Vse skupaj pa bo povezano z veliko investicijo, dodaja Žlak, ki želi pred objavo v javnosti načrte doreči z nadzornim svetom ter lastnikom, torej Občino.

Spomnimo, to je točno to, kar je »odneslo« prejšnjega direktorja. Ta načrtov podjetja ni usklajeval z Občino, kar je jasno in glasno na eni izmed občinskih sej povedal tudi župan Zoran Poznič. Da bo zdaj drugače, obljublja Žlak, ki je že na enem prvih sestankov z zaposlenimi poudaril: »Mi smo v službi občank in občanov.«

Cena ostaja enaka, a naslednja položnica bo vsekakor višja

In, če se vrnemo k ogrevanju. Do konca letošnje kurilne sezone bo cena megavatne ure ogrevanja v Trbovljah ostala na 146 evrov. Se pa vseeno, zaradi nizkih temperatur v mesecu januarju, s februarjem obeta višji znesek na položnici. Direktorjev dolgoročni cilj je, da bo cena ogrevanje celo koledarsko leto enaka, da ne bodo občani vsakič znova presenečeni in v strahu čakali novice s komunale.

EKSKLUZIVNO: Komunala Trbovlje danes potrdila popust na ogrevanje

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --