-- OGLAŠEVANJE --

Komunala Trbovlje zaključila z razpisom, nov direktor izbran

-- OGLAŠEVANJE --

Na novembrski razpis za direktorja Komunale Trbovlje sta se prijavila dva kandidata. Nadzorni svet je izbral edinega s popolno vlogo, ta pa z delom pričenja januarja 2024. 

Na razpis Komunale Trbovlje za novega direktorja sta prispeli dve vlogi. Ena je bila nepopolna, brez oddanih prilog in neustrezna. Druga je ustrezala pogojem, odposlal pa jo je trenutni prokurist Komunale – Janez Žlak.

Do konca leta kot prokurist, nato nadaljuje kot direktor

Matjaž Popotnik

V imenu nadzornega sveta komunale je predsednik Matjaž Popotnik povedal, da so na zadnji seji nadzornikov s kandidatom opravili razgovor. Ta je predstavil svoj program in pojasnil, kakšna naj bo prihodnost Komunale Trbovlje v naslednjem mandatu. Člani so mu soglasno potrdili 4-letni mandat, ki ga bo Žlak začel s 1. 1. 2024, saj do konca leta uradno na čelu podjetja še ostaja Igor Glušič.

Od konca septembra pa Žlak že opravlja zloglasno funkcijo prokurista podjetja – tega je potrdi občinski svet, da bi se vzpostavila normalna komunikacija med občino in komunalo. V javnosti je bilo cel kup namigovanj o velikanskem plačilu za delo prokurista, Žlak pa je za naš portal zagotovil, da za svoje 3-mesečno delo v vlogi prokurista ne bo prejeli niti evra.

Janez Žlak leta 2019, na čelu RTH.

“Najpomembnejša družba občine je bila v neskladju z lastnikom, torej občino. Moje delo trenutno je, da usklajujem komunalo in občino,” je še povedal. Zakaj se je odločil, da po vodenju HSE in delu v RTH sploh prevzame vodilno funkcijo na komunali, pa pravi: “Prvič v življenju sem dobil povabilo, če grem pomagati. In to v domačem okolju.”

Seveda bo njegova prva naloga v čevljih direktorja vezana na ogrevanje, njegov dolgoročni program pa nikakor ne bo temeljil le na cenah plina. Saj, kot pravi, je v Trbovljah z energetiko treba nekaj narediti na dolgi rok. In to ni le napaka zadnjih direktorjev, to ima že pošteno zgodovino, še doda Žlak, ki je obenem obljubil, da občanom ne bodo puščali v negotovosti in že na začetku ogrevanje določili ceno za celotno sezono.

Glušič: To kar se dogaja v Trbovljah je “škandalozno”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Župan ogorčen! Kdo krade rože z mostu?

Pred hrastniškim občinskim praznikom vsako leto poskrbijo za zasaditev in ureditev zelenic ter gredic po občini. A tokrat je to nekoga zmotilo ... Ponoči so...
-- OGLAŠEVANJE --