19.8 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. septembra 2021
ZON.siAktualnoObčinski bazeni vse bolj popularni

Občinski bazeni vse bolj popularni

Konec avgusta so s poletno sezono zaključili tako na trboveljskem kot tudi radeškem bazenu. Kopalnih dni je bilo veliko, v Trbovljah sezono opišejo celo kot rekordno. 

V zasavski “kopalnici” le devet dni zaprto

Bazen Trbovlje, nad katerim roko drži Zavod za mladino in šport Trbovlje se je odprl 11. junija in zaprl na zadnjo avgustovsko soboto. Ker je bilo obiskovalcev kopalcev tekom tega poletja preko 21 tisoč, ocenjujejo, da je bila sezona zelo uspešna. “Priljubljeno zasavsko kopališče smo imeli odprto 81 dni, le devet dni pa je bilo zaprto”, je povedala direktorica ZMŠT Trbovlje Tina Moljk, ki dodaja, da želijo v naslednjem letu program še razširiti na nekatere druge plavalne in druge aktivnosti, predvsem pa ga obogatiti z novimi dogodki in prireditvami.

Zadovoljni tudi na 65 let starem svojevrstnemu bazenu nad radeško papirnico

KTRC Radeče je letos poleg upravljanja samega kopališča na prostem upravljal tudi z barom, ki je nudil osvežitev s pijačo, prigrizki in sladoledi.

“Na začetku sezone nismo vedeli kaj pričakovati. Po tihem smo razmišljali, da bo letos najbrž čez poletje več ljudi ostalo doma in bodo iskali načine preživljanja prostega časa v svoji neposredni okolici. Po drugi strani pa ni nihče vedel, kakšno bo epidemiološko stanje v državi in kakšni ukrepi bodo posledično sledili,” je začetno negotovost glede obiska bazena opisala direktorica KTRC Radeče Dubravka Kalin.

Na zadnji dan kopalne sezone 2021

Zadnji kopalni dan so imeli 26. avgust. Preden se tudi vremensko poletje prevesi v jesen, nastopi čas za analize in pogled v ravno izteklo se kopalno sezono in ob tem Kalinova zaključi: “Zdaj ugotavljamo, da je bil prvi del sezone odličen.” 

Iz KTRC Radeče so še dodali, da izmed skupno 68 kopalnih dni bazen ni bil odprt 12 dni, sicer pa so prodali okrog 4000 vstopnic. Precej večje kot pretekla leta je bilo letos povpraševanje in nakup sezonskih kart. “Dober obisk sta imela tako bazen kot bar. V mesecu avgustu pa vreme žal ni sodelovalo, tako da smo morali odpiralni čas bazena in bara precej prilagajati vremenskim razmeram.”

 

Bazen pripravljen, ime “kopalnica” v pozabo

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Je to mogoče? V Zasavju so se covid številke “ustavile”

Še teden nazaj smo poročali, kako je število okužb v Zasavju drastično poskočilo. Povsem drugačna slika je danes. Od zadnjega tedna je le 7...