5.8 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoObčina Trbovlje dobila novo podžupanjo

Občina Trbovlje dobila novo podžupanjo

Občina Trbovlje bo 1. februarja dobila novo, nepoklicno podžupanjo. To bo postala Maja Krajnik, vodja podružnične šole Alojz Hohkraut.

“Vsaka občina mora imeti podžupana”

Jasna Gabrič

“Ministrstvo za javno upravo nas je opozorilo, da mora imeti v skladu z določbami Zakona o lokalni samupravi vsak župan najmanj enega podžupana, ki ga imenuje izmed članov občinskega sveta,” je odločitev o imenovanju podžupanje pojasnila trboveljska županja Jasna Gabrič.

Krajnikova bo delo podžupanje opravljala neprofesionalno, saj bo poleg županovanja še vedno opravljala tudi službo vodje podružnične šole Alojz Hohkraut in poučevala na šoli.

Novi podžupanji zaupali področje družbenih dejavnosti

“Na podlagi njenega dosedanjega dela in izkušenj ji bo zaupano področje družbenih dejavnosti, področje starejših, prav tako me bo v primeru odsotnosti nadomeščala na protokolarnih in drugih dogodkih,” pravi Gabričeva. Sama pa bo še naprej večji del časa namenjala gospodarskemu področju, področju priprave in izvajanja projektov, sodelovanju s številnimi deležniki na področju razvijanja mesta ter regije v sodelovanju z ekipo sodelavcev občine.

Naj spomnimo, da so nam na občini Trbovlje v začetku januarja zatrdili, da so sredstva v proračunu za podžupana rezervirana le za vsak slučaj.

SORODNI ČLANKI:

Denar za podžupana, za vsak slučaj

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...