today-is-a-good-day
7.8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoObčina prodaja cel kup nepremičnin, računajo na dobrih 300 tisoč evrov

Občina prodaja cel kup nepremičnin, računajo na dobrih 300 tisoč evrov

Litijska občina je v tem tednu objavila javno zbiranje ponudb za prodajo njenega nepremičnega premoženja, katerega so razdelili v tri sklope: sklop nepremičnin v naselju Tlaka, sklop nepremičnin z objekti na lokaciji Strmec in Gradišče ter zemljiško parcelo na Ježi. Glede na postavljene izklicne cene želijo iztržiti slabih 314 tisočakov.

Nepremičnine so naprodaj po načelu videno-kupljeno, prodane pa bodo ponudniku, za katerega bo komisija, ki jo imenuje župan, ugotovila, da je oddal popolno ponudbo in bo izbran za najbolj ugodnega ponudnika.

Satelitski posnetek (del prodaje območja iz 2. sklopa) , vir: PISO

Nepremičnina s parcelno številko 987/24 v naravi predstavlja del travnika v neposredni bližini trgovskega centra na Ježi in je del nekdanje ceste, ki danes ne obstaja. Lokacija posesti v naselju Tlaka se nahaja v neposredni bližini kraja Gabrovka – tri parcele so stavbne rabe, največja je mešane (stavbno-kmetijske rabe), ostale pa so kmetijske. Nepremičnine, ki so predmet javne ponudbe v Gradišču in Strmcu, zajemajo 28 zemljiških parcel, od katerih jih je glavnina (okoli 90 odstotkov) v naselju Gradišče, prevladujejo pa z gozdom porasla zemljišča.

Orto foto prikaz stanja na terenu (na Ježi), vir: GURS

Pogoji za udeležbo

V postopku javnega zbiranja ponudb morajo zainteresirani plačati varščino, in sicer:

  • za sklop nepremičnin na Tlaki v višini 8.981,30 evrov,
  • za sklop nepremičnin na lokaciji Strmec in Gradišče 18.300 evrov in
  • za nepremičnino na Ježi 4.000 evrov.

Varščino je potrebno poravnati na poslovni račun Občine Litija najkasneje do izteka roka za oddajo ponudbe, to je 11. aprila do 23.59.

Dodatne informacije o pogojih javnega zbiranja ponudb, podatke o nepremičninah, ki so predmet javnega zbiranja ponudb in informacije za ogled nepremičnin, dobijo zainteresirani na Občini Litija (Ivan Matijević, tel.št. 041 350 605, e-mail: ivan.matijevic@litija.si).

Podrobnosti 1. javnega zbiranja ponudb v letu 2022 za prodajo nepremičnega premoženja Občine Litija so na voljo tukaj.

SORODNI ČLANKI:

Občina še vedno prodaja več nepremičnin

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Leto 2024 začeli s prenovljeno športno dvorano

Športno dvorano s 500 sedeži in šestimi garderobami so pošteno preuredili. Prenovo so konec lanskega leta počastili s koncertom radeške godbe, otroci pa na...