0.4 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoObčina nabira podatke o voznikih. Kaj bo storila z njimi?

Občina nabira podatke o voznikih. Kaj bo storila z njimi?

939 voznikov je v zadnjih dneh cesto med Zagorjem in Izlakami prevozilo s hitrostjo 61 do 70 kilometrov, namesto 50 kilometrov na uro. Kar 92 kilometrov na uro je 10. januarja, ob 13. uri, po cesti dirkal najhitrejši voznik. 11. januarja, ob 6. uri, je cesto prevozilo 532 avtomobilov. Gre za podatke o prometu, ki jih z ob cesti postavljenim merilnikom hitrosti zbira občina Zagorje.

Kaj bodo storili s podatki?

“Podatki bodo uporabljeni za preventivo, analize varnosti, ukrepanje policije, ozaveščanje, informiranje, za določitev nadaljnjih smiselno potrebnih ukrepov na cesti in za predlog rešitev upravljavcu ceste Direkciji RS za infrastrukturo,” so razložili na občini Zagorje.

Trenutno občina čaka na analizo izmerjenih podatkov izvajalca sistema Sipronika, pravijo na občini, ki jo bodo nato skrbno preučili.

Sistem ‘Vi vozite’ na Izlakah je lani financirala občina Zagorje ob Savi in sofinancirala Zavarovalnica Triglav. Tabla je povezana z monitorjem v avli osnovne šole Ivana Kavčiča Izlake, na katerem se za učence in starše prikazujejo izmerjeni podatki, prikazani pa so tudi na različnih spletnih straneh, tudi na občinski spletni strani.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Župan zahteva ukrepe, sicer bo predlagal razrešitev direktorice

Da je stanje resno, so bili tokrat več kot enotni vsi svetniki zagorskega občinskega sveta. Stanje v ZD Zagorje je vse slabše, javnost pa...