23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoObčina gre naproti zagorskim gostincem

Občina gre naproti zagorskim gostincem

Gre za simbolno gesto, pravijo na zagorski občini in dodajo, da vendarle vsak evro šteje. Odločili so se namreč, da bodo zagorskim gostincem, ki imajo vrtove in terase na občinskih površinah pomagali tako, da jim ne bodo zaračunali občinske takse za uporabo javnih površin.

Kot je povedal župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, bo ta ukrep veljal do jasnejše odločitve, ali bodo lokali lahko ostali odprti ali jih bo potrebno zaradi morebitnega poslabšanja epidemiološke slike znova zapirati. Zaradi obveznega razmaka med mizami lahko gostinci sprejmejo manj gostov, zato je Občina tistim, ki imajo prostorske možnosti širitve terase na območju, ki je v občinski lasti (na mestni ploščadi, zagorski tržnici,…) dovolila, da mize postavijo tudi izven svojih teras oz. vrtov.
S tem skuša Občina Zagorje zagorskim gostincem vsaj nekoliko omiliti izpad dohodkov in jih spodbujati pri ponovnem zagonu dejavnosti.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...