12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoObčina bo odpisala dolgove

Občina bo odpisala dolgove

Dobrih 42.500 evrov dolgov bo občina Trbovlje odpisala v letošnjem letu, če bo to potrdil občinski svet.

Od osmih oseb dolga niso mogli izterjati

Gre za odpis neizterjanih stanovanjskih najemnin za osem oseb, ki so občini že več let dolžni od dobrih 2.100 pa do 10.200 evrov, ki jih ni mogoče izterjati. Pri vseh gre za to, da dolžnik nima premoženja ali nadaljnji postopki izvršbe niso smiselni (ker prejemajo socialne prejemke, so brez premoženja in so izvršbe ustavljene), smrti dolžnikov ter zaradi zaključenih osebnih stečajev brez poplačila upnikov.

“Glede na to je smiselno, da občina z instrumentom odpisa dolga ‘prečisti’ svoje evidence oziroma bilance in ne vodi odprtih terjatev, za katere je mogoče trditi, da so praktično neizterljive,” pojasnjujejo na občini Trbovlje.

Kot v enem izmed svojih poročil ugotavlja tudi Nadzorni odbor občine Trbovlje, so na občini v letu 2017 intenzivneje pristopili k postopkom izterjave in v večini primerov so ti tudi uspešni.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...