22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoOb začetku šole še kako aktivni zasavski možje v modrem

Ob začetku šole še kako aktivni zasavski možje v modrem

Razigrani otroci, manjši in že večji, se bodo vrnili na ulice in ceste, ob čemer previdnost ne bo odveč. Na to bodo tudi letos opozarjali zasavski policisti, pri katerih smo preverili, na kaj bodo posebej pozorni, katere so najbolj obljudene točke z vidika poti v šole in kje bo može postave moč zaslediti.

Hrastnik: 4 lokacije

Sprememb z vidika prisotnosti hrastniških policistov v primerjavi s preteklimi leti ni: na prvi šolski dan bodo patruljirali pri osnovnih šolah na Dolu in na Logu, pa tudi na Trgu Franca Kozarja in v križišču v bližini nekdanjega Riklovega mosta. Napovedali so, da bodo poostreno izvajali upoštevanje prometnih predpisov, še posebej spoštovanje hitrostnih omejitev.

Tudi v Trbovljah izpostavili štiri točke

Tudi na trboveljskem območju bodo policisti v prvih šolskih dneh s svojo navzočnostjo v bližini šol poskrbeli za varen potek prometa, na pomoč pa jim bodo priskočili še redarji MIR Zasavje in člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Trbovlje. V prihodnjih dneh se ne obetajo dela na cesti, ki bi vplivala na potek šolskih poti, previdnost pa kljub temu naj ne bo odveč na naslednjih mestnih ulicah v Trbovljah: Trg Franca Fakina (prehod za pešce pred šolo in pri mestnem parku), Trg revolucije (semaforizirano križišče), Mestni trg (prehod za pešce pri občini), Keršičeva cesta (prehod za pešce v bližini osnovne šole, ki poteka v klancu in bližini križišča), sporoča Aleš Oberčkal, komandir Policijske postaje Trbovlje.

Povsod, tudi v Litiji, celoletna preventiva

Iz litijskega konca posebej niso definirali, kje bodo možje postave s samo svojo pojavo opozarjali voznike na spremenjene razmere v prometu, so pa poudarili, da »prometna varnost ni pomembna samo v prvih šolskih dneh, temveč skozi celotno leto, zato bomo kontrole z namenom zagotavljanja prometne varnosti izvajali preko celega leta. Pri tem bomo pozorni predvsem na upoštevanje cestno prometnih predpisov, ki se jih morajo držati tako vozniki kot pešci in kolesarji.« Poudarek bo na upoštevanju omejitev hitrost ter tehnične brezhibnosti vozil za prevoze otrok, pravilen prevoz otrok, uporabo varnostnih pasov oziroma sistemov za zadrževanje, je bil konkreten Danijel Stanojevič, pomočnik komandirja PP Litija.

V Zagorju lani prvič uvedli spremenjen prometni režim, velja tudi letos

Ponovno apeliramo na voznike ter starše oziroma skrbnike k upoštevanju že uveljavljene spremembe pristopa do OŠ Ivana Skvarče in tudi vrtca Zagorje ob Savi enota Smrkci, ki se je uvedla s 1. 9. 2020 pri OŠ Ivana Skvarča Zagorje ob Savi. V jutranjem času bo tako ponovno med 7:30 in 8:30 uro na tem delu potekal spremenjeni prometni režim (glej foto) z opozorilom, da je dovozna cesta do samega glavnega vhoda v OŠ še vedno zaprta za javni promet in s tem tudi zaprta za prevoze otrok neposredno do vhoda v OŠ.

V Radečah navzoč domačinom znan policist Hiter

S Policijske postaje Laško, pod okrilje katere spada radeški šolski okoliš pa so sporočili, da bo posebej v kritičnih urah, v jutranjih in popoldanskih urah, ko je največja frekvenca gibanja otrok in vozil, prisoten vodja policijskega okoliša Danijel Hiter, da pa bodo po potrebi vključili tudi dodatno patruljo – zlasti v bližino podružnične šole Svibno. Marjan Teršek, pomočnik komandirja PP Laško, je obenem voznike opozoril tudi na novost – lahka vozila, ki so od nedavnega dovoljena v prometu (električni skiroji, električna kolesa) in poudaril, da je potrebno vzeti v obzir nepredvidljivost in ranljivost otrok v prometu, na kar naj bodo vozniki še posebej pozorni.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...