23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoNOVO: Odprte meje med regijami in zbiranje do 10 ljudi

NOVO: Odprte meje med regijami in zbiranje do 10 ljudi

Od jutri dalje je dovoljeno prehajanje med vsemi statističnimi regijami in po novem tudi zbiranje do deset ljudi. 

Vrtovi in terase gostinskih lokalov se bodo v soboto lahko odprli po vsej državi, v ponedeljek bodo z določenimi omejitvami začeli obratovati tudi nastanitveni obrati v nekaterih regijah, vključno zasavsko (kapaciteta do 30 sob), je na včerajšnji seji odločila vlada.

Vse kar je v veljavi trenutno se podaljšuje, dodatno so sproščeni še nekateri ukrepi. Ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom na daljavo je še vedno dovoljeno povsod, kot tudi opravljanje dejavnosti priprave in strežbe jedi ter pijač v organizacijah, ki izvajajo gostinsko dejavnost za svoje zaposlene oziroma varovance ali za dostavo končnim potrošnikom. V treh rumenih regijah (pomurski, goriški in obalno kraški regiji) bodo lahko stregli tudi v notranjih prostorih gostinskih lokalov.

V zaprtih prostorih še vedno obvezna uporaba zaščitnih mask, prav tako še velja namestitev razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...