2 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoNovi nadzorniki trboveljske komunale sami direktorji: Še vedno pa podjetje nima "šefa"

Novi nadzorniki trboveljske komunale sami direktorji: Še vedno pa podjetje nima “šefa”

Občina Trbovlje je minuli teden sklicala dopisno sejo, na kateri so občinski svetniki potrdili nova člana nadzornega sveta (NS) Komunale Trbovlje. NS se je konstituiral včeraj, še ta teden bodo razpisali tudi javni razpis za novega direktorja. 

V okviru dopisne seje so svetniki v NS potrdili Matjaža Popotnika, ki ga je predlagala svetniška skupina SDS, in Antona Hribovška, ki ga je predlagala Lista DNK Trbovelj. To vodi prav tako nesojeni direktor trboveljske komunale Jože Pustoslemšek. Popotnik je sicer direktor podjetja Würth Elektronik eiSos, Hribovšek pa direktor podjetja Hilman. 

S sklepom županje Jasne Gabrič je član NS postal tudi Jože Klanšek, sicer lastnik podjetja Dukart, ker postopki za imenovanje tretjega člana kot predstavnika občinskega sveta še potekajo, pa bo NS začasnega direktorja Komunale Trbovlje imenoval šele v prihodnjih dneh, so pojasnili na trboveljski občini. Do takrat po njihovih besedah “nujne in stalne zadeve potekajo tako, kot potekajo v času nadomeščanja direktorja”. 

Sprejeli Trotovškovo odstopno izjavo

Novi nadzorniki so se sicer seznanili z odstopom dosedanjega direktorja Tomaža Trotovška in njegov odstop tudi sprejeli. Razpis za novega direktorja naj bi NS objavil še v tem tednu. 

Tomaž Trotovšek ostaja na starem delovnem mestu.

Spomnimo, da je Trotovšek z mesta direktorja odstopil pred dvema tednoma, po zadnji redni seji občinskega sveta, ki je bila namenjena skoraj samo Komunali. Razprava je bila precej burna in na njej je bilo povedano veliko na račun Trotovška in njegovih poslovnih odločitev. 

Dan kasneje je tako podal odstopno izjavo, a se je zapletlo, ker je sam tolmačil, da z dnem odstopa ni več odgovoren za poslovanje Komunale, na občini pa so vztrajali, da bi moral odstopno izjavo podati nadzornemu svetu, ki pa je bil takrat nesklepčen – torej kot da ga ni. 

Podjetje je tako po naših informacijah v teh dveh tednih v operativi delovalo dokaj normalno, kar zadeva zunanje poslovanje, pa pričakujejo, da se bodo stvari postavile nazaj na tirnice z imenovanjem začasnega vodstva še v tem tednu. 

Tomaž Trotovšek sicer ostaja v Komunali Trbovlje, in sicer na delovnem mestu, ki ga je opravljal pred nastopom funkcije direktorja sredi januarja lani. 

SORODNI ČLANKI:

Komunala Trbovlje: Direktorja ni več, kdo je odgovoren za poslovanje?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...