-- OGLAŠEVANJE --

Komunala Trbovlje: Direktorja ni več, kdo je odgovoren za poslovanje?

-- OGLAŠEVANJE --

Po naših informacijah je Tomaž Trotovšek, direktor Komunale Trbovlje, v petek podal odstopno izjavo, s čimer po njegovem ni več odgovoren za poslovanje javnega podjetja. Po individualni pogodbi, ki jo je sklenil z nadzornim svetom, namreč nima odpovednega roka, je povedal. Na občini pa vztrajajo, da Trotovšek še ni mogel odstopiti, saj bi moral odstopno izjavo podati nadzornemu svetu, ki pa zaradi odstopa treh članov ni sklepčen. Na občini pričakujejo, da bodo nov nadzorni svet oblikovali še v tem tednu.

“JP Komunala Trbovlje ima v tem trenutku po naših informacijah plačane vse obveznosti. Zaposleni so in bodo prejemali izplačila plač in ostalih pravic z naslova pogodb o zaposlitvi. Prav tako delo komunale teče naprej, kot je doslej in se za zaposlene in občane nič ne spreminja. Edina sprememba trenutno je ta, da je direktor odstopil in bo v najkrajšem možnem času v skladu z zakonom imenovan nov direktor,” so sporočili iz kabineta trboveljske županje Jasne Gabrič.

Trotovšek ostaja v Komunali

Na občini bodo ta teden organizirali dopisno sejo občinskega sveta, da bodo lahko čim prej imenovali nov nadzorni svet.

Pojasnili so še, da bo občinski svet na dopisni seji v teh dneh imenoval nov nadzorni svet Komunale, do takrat pa bi po njihovem moral tekoče posle voditi direktor v odstopu, torej Trotovšek. “V primeru njegove odsotnosti pa tisti, ki ima v podjetju za to pooblastila. Torej tako, kot je bilo to že sedaj, če je bil direktor odsoten. Direktor v odstopu, Tomaž Trotovšek, pa je podal obvestilo, da po odstopu s funkcije uveljavlja mirovanje svojega delovnega mesta na komunali, torej bo kot zaposlen ostal v podjetju,” so še pojasnili na občini.

V Komunali Trbovlje pa medtem vztrajajo pri svojem stališču, da pooblaščenca, ki bi zastopal podjetje navzven, nimajo. To pa je problematično tudi zaradi tega, ker ni nikogar, ki bi podpisoval dokumente in ker se bliža oddaja letnega poročila o poslovanju.

Kritično ni, izgube pa se vseeno ne morejo otresti

Tako tudi mi nismo uspeli pridobiti uradnih podatkov o poslovanju javnega podjetja. Neuradno smo izvedeli le, da stanje ni tako resno, kot je bilo prikazano na seji občinskega sveta minulo sredo. Komunala likvidnostnih težav nima in jih v prihodnje tudi ne pričakujejo, bo pa treba najti način, da se ne bo več ustvarjala izguba pri poslovanju, smo še izvedeli.

Dogajanje v Komunali Trbovlje in postopke za ponovno vzpostavitev normalnega poslovanja javnega podjetja bomo še naprej podrobno spremljali in vas o tem sproti obveščali.

SORODNI ČLANKI:

Trotovšek odstopil, Komunala pa v velikih finančnih težavah

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Radeče: Od vitezov, splavarske gostilne, do vožnje po Savi

Splavarjenje kot etnološka-turistična prireditev je bila izvedena prvič leta 1998 na pobudo Cveta Gerčerja, že nekaj let za zatem (l. 2001) pa je splav...
-- OGLAŠEVANJE --