22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.si1+1=2Nova, brezplačna priložnost: v 3 mesecih do komunikacije v tujem jeziku in...

Nova, brezplačna priložnost: v 3 mesecih do komunikacije v tujem jeziku in digitalne pismenosti

Nova priložnost za vključitev v brezplačna tečaja računalništva in nemščine za začetnike. Prijave sprejemajo do 31. decembra.

Brezplačna 50-urna tečaja, namenjena zaposlenim, se pričneta januarja na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje in potekata v okviru Centra za pridobivanje kompetenc Zasavje. Izvajala se bosta enkrat tedensko, od 17. do 20. ure.

Informacije in prijava: danila.jan@stps-trbovlje.si, 03 56 33 453

“Ključni pogoj za vključitev je, da so udeleženci zaposleni. Načeloma naj bi bili starejši od 45 let, z nižjo, največ srednješolsko izobrazbo. Sprejmemo pa tudi koga, ki ne izpolnjuje vseh pogojev,” pravi koordinatorka izobraževanja odraslih na STPŠ Danila Jan.

V treh mesecih do komunikacije v tujem jeziku in digitalne pismenosti

Profesor Miha Simončič bo udeležence vodil na tečaju računalništva.

Na tečaju nemščine se bodo udeleženci naučili osnov slovnice, besedišča, vezanega na teme, kot so hotel, mesta in države, transport, orientacija, jedi in pijače, denar, človeško telo in trgovina, uporabljali bodo tudi pripomočke in spletne strani za samostojno učenje.

Na tečaju računalništva pa se bodo posvetili delu v okolju Windows, uporabi elektronske pošte, spletnem bančništvu in digitalnim potrdilom, računalništvu v oblaku, delu z digitialnimi fotografijami, varnostnem kopiranju digitalnih podatkov in uporabi pametnih mobilnih naprav.

Majhne skupine, v kateri se posvetijo vsakemu udeležencu

“Prednost so majhne skupine do največ 15 tečajnikov, kar pomeni, da se lahko predavatelji bolj posvetijo udeležencem. Ti se bodo v 3 mesecih naučili komunikacije v tujem jeziku in razvili digitalno pismenost. Krepili si bodo sposobnost učenja in vztrajnost pri učenju in si z doseganjem osebnih ciljev pridobili samozavest,” o koristih tečaja pove Janova.

Že končani tečaj nemščine je vodila prof. Diana Redl Kolar.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...