31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoNov svetovni rekord v 24-urnem kolesarjenju na cesti

Nov svetovni rekord v 24-urnem kolesarjenju na cesti

Kolesarstvo je v naših krajih očitno v krvi. Minuli konec tedna je namreč Stanislav Verstovšek iz Zidanega Mosta podrl rekord s 24 urnim kolesarjenjem na cesti. 

Pričel je v petek (2. oktober) ob 12. uri v Prekmurju in zaključil naslednji dan prav tako ob 12. uri s kolesarjenjem v 20-kilometrskem krogu.

Pod nadzorom mednarodnih sodnic ter v skladu s strogimi pravili WUCA (World Ultracycling Association) je prekolesaril 914,02 km, kar je nov svetovni rekord in je prejšnjega 896,2 km, ki ga je imel v lasti avstrijski ultra kolesar Christoper Strasser, izboljšal za slabih 18 km.

Stanislav Verstovšek je član JB Teama iz Novega mesta, svojo kolesarsko kariero pa je pred osmimi leti pričel v KD Sevnica. Največji uspeh do sedaj je dosegel leta 2019 na Evropskem prvenstvu v kolesarjenju v 24 urah, kjer je osvojil prvo mesto ter s tem naslov evropskega prvaka.

Ravno ta uspeh je bil povod, da sta se s trenerjem mag. Alešem Suhadolnikom iz Sežane odločila, da poskušata z naskokom na zgoraj opisani svetovni rekord.

Stanislav Verstovšek je s tem postal šele četrti zemljan, ki je v 24 urah uspel prekolesariti več kot 900 kilometrov ter prvi, ki mu je to uspelo na cesti. Prejšnji trije rezultati nad 900 km so bili doseženi na velodromu oziroma zunanji pisti.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...