16 C
Trbovlje
četrtek, 13. maja 2021
ZON.siAktualnoNov svetovni rekord v 24-urnem kolesarjenju na cesti

Nov svetovni rekord v 24-urnem kolesarjenju na cesti

Kolesarstvo je v naših krajih očitno v krvi. Minuli konec tedna je namreč Stanislav Verstovšek iz Zidanega Mosta podrl rekord s 24 urnim kolesarjenjem na cesti. 

Pričel je v petek (2. oktober) ob 12. uri v Prekmurju in zaključil naslednji dan prav tako ob 12. uri s kolesarjenjem v 20-kilometrskem krogu.

Pod nadzorom mednarodnih sodnic ter v skladu s strogimi pravili WUCA (World Ultracycling Association) je prekolesaril 914,02 km, kar je nov svetovni rekord in je prejšnjega 896,2 km, ki ga je imel v lasti avstrijski ultra kolesar Christoper Strasser, izboljšal za slabih 18 km.

Stanislav Verstovšek je član JB Teama iz Novega mesta, svojo kolesarsko kariero pa je pred osmimi leti pričel v KD Sevnica. Največji uspeh do sedaj je dosegel leta 2019 na Evropskem prvenstvu v kolesarjenju v 24 urah, kjer je osvojil prvo mesto ter s tem naslov evropskega prvaka.

Ravno ta uspeh je bil povod, da sta se s trenerjem mag. Alešem Suhadolnikom iz Sežane odločila, da poskušata z naskokom na zgoraj opisani svetovni rekord.

Stanislav Verstovšek je s tem postal šele četrti zemljan, ki je v 24 urah uspel prekolesariti več kot 900 kilometrov ter prvi, ki mu je to uspelo na cesti. Prejšnji trije rezultati nad 900 km so bili doseženi na velodromu oziroma zunanji pisti.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Še en mesec epidemije, zbiranje do 50 ljudi, lokali do 22. ure

Spremembe, ki jih je vlada včeraj dorekla na Brdu pri Kranju, so danes predstavili na tiskovni konferenci. Na območju celotne države se epidemija podaljšuje...