-- OGLAŠEVANJE --

Noro! Hrastničan (spet) med najboljših 10 na svetu

-- OGLAŠEVANJE --

Že lep čas med najboljšimi je Darko Jorgič včeraj “skočil” za pet mest navzgor in pristal med 10 najboljših na svetu – s svojimi vsak dan boljšimi rezultati pa že nekaj časa drži mesto najboljšega igralca namiznega tenisa med Evropejci. 

Jorgić, ki je sedaj na devetem mestu je, kot rečeno, tudi najboljši evropski igralec na lestvici.

»Že nekaj časa sem vedel, da bom julija spet med deseterico. Vesel sem, da sem prvi Evropejec, kar mi daje dodatni motiv za turnir v Ljubljani in preostale v prihodnje. Zdaj sem številka ena v Evropi, zdaj me bodo hoteli vsi premagati. Je neka prednost za turnirje, kjer bom višji nosilec, hkrati pa tudi dodatno breme je svoje deveto mesto komentiral 24-letni Hrastničan za namiznoteniško zvezo.

»Gremo korak za korakom. Čakam ali Roblesa ali kvalifikanta. Če imaš malce nesreče, lahko naletiš na Kitajca ali Japonca, ki sta bila že med 20 na svetu pred dvema ali tremi leti. Počakal bom svojega tekmeca, je pa Robles neugoden igralec, v zadnjih dveh letih sva se osemkrat merila, tako da bodo možnosti polovične. Pomembna bo mirna glava, pustimo se presenetiti je še dodal Jorgić.

Dvanajst mest je na svetovni lestvici pridobil Deni Kožul, ki je zdaj na 124. mestu, v Ljubljani pa še čaka na svojega nasprotnika v prvem krogu, ki bo tudi eden od kvalifikantov. Velik padec je doživel Peter Hribar, ki je zdaj na 341. mestu, saj je izgubil kar 34 mest. V prvem krogu bo jutri igral proti Slovaku Yang Wangu. Eno mesto je na lestvici izgubila najboljša Slovenka Ana Tofant, ki je zdaj 244., jutri pa jo čaka dvoboj proti Jeon Jihee iz Južne Koreje, medtem ko je Sara Tokić pridobila 31 mest in je 372. Tudi Tokićeva še čaka na svojo nasprotnico v prvem krogu ljubljanskega turnirja.

Vzhajajoča zvezda kitajskega namiznega tenisa, Wang Chjuqin, ki bo odigral tudi v Ljubljani, je po 142 tednih na prvem mestu prehitel Fan Zhendonga, ki bo prav tako igral v glavnem mestu Slovenije, tako kot tudi tretjeuvrščeni Ma Long (Kitajska) in četrtouvrščeni Tomokazu Harimoto (Japonska). Tudi na ženski lestvici so v ospredju Kitajke. Prvo mesto je ohranila Sun Yingsha, tudi ona bo igrala v Ljubljani, druga je zdaj Wang Yidi, ki je v Ljubljani ni, eno mesto je na tretjem mestu izgubila Chen Meng, tako kot četrtouvrščena Wang Manyu. Obe bosta igrali na ljubljanskem turnirju.

Darko Jorgić po desetih letih znova v Športni dvorani Hrastnik

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Razpis št. 2 pripeljal novo direktorico

Svet knjižnice je na svoji aprilski seji za novo direktorico knjižnice izbral kandidatko Tadejo Casagrande. S programom dela in načrtom razvoja zavoda za novo...
-- OGLAŠEVANJE --