8.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 20. marca 2023
ZON.si1+1=2NORO: Brezplačno lahko uporabite snemalno opremo, si natisnete 3D figuro - in...

NORO: Brezplačno lahko uporabite snemalno opremo, si natisnete 3D figuro – in to v Trbovljah!

Skenirajte figurico, model ali obliko ter jo natisnite v 3D okolju, posnemite boljše fotografije ali svoj video s pomočjo green screena, naučite se uporabljati 360 stopinjsko kamero. Vse to in še več odslej na voljo v prostorih Delavskega doma Trbovlje.

DDTLab pa v Delavskem domu Trbovlje nudi tudi mnogo drugih možnosti, ki so vsem občanom in občankam na voljo po predhodnem dogovoru.  V kolikor vas zanima video produkcija, 3D skeniranje in tiskanje ter fotografija, je oprema v DDTLabu občanom na voljo brezplačno.

Tako lahko uporabljate opremo za 3D produkcijo, na voljo je studio za video produkcijo, greenscreen oz. virtualna scenografija, 3D skener in 3D tiskalnik, računalniška oprema ter kamera za okolje 360°.

Brezplačna je tudi uporaba studia za snemanje, z vso opremo ter uporaba studia za montažo videov, urejanje fotografij na zmogljivem stacionarnem računalniku.

Oprema, ki je na voljo:

 1. 3D produkcija
 • 3D skener + barvni skener (skenirajte figurico, model ali obliko, ki bi si jo želeli natisniti za namizne igre, kot okrasek ali za prenos v 3D okolje)
 • 3D printer (visokokvaliteten 3D tisk, narejen iz resin mase. Natisnite figurice, obeske, ogrlice ali nadomestne dele)
 1. DDT STUDIO
 • Računalnik za videoprodukcijo (Računalnik z RTX 4090 in Davinci Resolve Studio)
 • Green screen (z Green screenom ste lahko na posnetkih, kjerkoli želite)
 • Kameri HD in 4K (visokokvalitetni kameri, možna povezava z računalnikom za prenos v živo ter dodajanje mikrofonov preko XLR kablov)
 • Mikrofoni (3x brezžični naglavni mikrofoni, 3x brezžični ročni mikrofoni, 3x žični ročni mikrofoni)
 • Posoja projektorjev in hdmi/vga kablov (širokokotni, ultra-širokokotni, navadni)
 • Luči (studio reflektorji in barvni stage reflektorji)
 • 360 stopinjska kamera (možen posnetek 360 stopinjskih videov)
 • Zvočniki (manjši, večji, subwooferji, uporabljajte za ozvočenje glasbenih skupin, zabav, predavanj)
 • Zoom mešalka (manjša mešalka, ki lahko igra vnaprej naložene sample, posname več kanalov naenkrat in jo je možno uporabljati kot zunanjo zvočno kartico za računalnik. Manjša izbira onboard efektov)
 1. Računalniška oprema
  – prenosni računalniki x5 (Intel Core i5-11400H 2.7GHz – Hexa Core, 15.6″ FHD 1920 X 1080 Matt LED IPS 144Hz, 16 GB (DDR4, 3200MHz), 512GB M.2 PCIe SSD, NVIDIA GeForce RTX 3050 4GB GDDR6, Windows 11 Home) (za delavnice)
  – HTC Vive (za uporabo preko računalnikov za igranje in razvijanje VR iger)
  – Quest 2 VR očala (Standalone VR očala. Možna uporaba tudi z računalnikom, ni pa potrebno, saj so očala zelo zmogljiva. Ima tudi hand tracking funkcionalnost)
  – Robot sphero x2 (robot v obliki krogle. Vodoodporna. Možnost igranja z njim preko telefona, možno je tudi sprogramirati s kodnimi bloki)
  ­­­­­­­­­­­­­­­­­­
 • Green screen ali virtualna scenografija je ozadje za snemanje fotografij, videov, portretov, izdelkov itd.. Tehnika snemanja Green Screen nam omogoča, da pri montaži izberemo poljubno ozadje in tako ustvarimo nove kreativne zgodbe.
 • S 3D tiskalnikom lahko pretvorimo digitalno ustvarjen tridimenzionalni objekt v fizično natisnjen 3D model. Ustvarimo si lahko unikatno 3D figuro po lastni želji.
 • Insta Pro2 360° kamera s šestimi lečami oziroma šestimi očmi posname celoten prostor z različnih kotov ter na koncu vse skupaj združi v celoto, ki nam omogoča 360° pogled.
 • uporaba studia za snemanje z opremo: navadna kamera, prenosna zvočna izolacija, računalniki.
 • uporaba studia za montažo videov, urejanje fotografij na zmogljivem stacionarnem računalniku.

 

*Oprema je na voljo brezplačno. Informacije na: ddtlab@dd-trbovlje.si in po telefonu 051626296.

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavski plavalci v ljubljanskem Tivoliju

V Ljubljani je minuli vikend potekal tradicionalni že 35. Pokal Ježek, ki je v Tivoli privabil kar 380 plavalcev iz 23 klubov Slovenije in...
X