15.9 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoNi naključje, da je eden prvih podpisov v Hrastniku

Ni naključje, da je eden prvih podpisov v Hrastniku

“Ta podpis je jasna zaveza, da bosta obe strani – to je lokalna skupnosti in ministrstvo –  pravzaprav storili vse, da izpolnita svoj del obveznosti in to je podlaga za to, da se dom tudi zgradi,” je danes povedal minister Janez Cigler Kralj na obisku v Hrastniku.

Ocenjena vrednost 11 milijonov, zagotovili naj bi 132 mest

Sledijo še naloge vseh deležnikov da se pripravi vsa potrebna dokumentacija. Občina ima pripravljeno zemljišče na Leši, ostaja pa še dolg rudnika za cesto do prostora na Leši. Ocenjena vrednost za nov dom v Hrastniku je 11 milijonov, z novogradnjo naj bi zagotovili 132 mest.

Minister, ki je v Hrastnik prišel tudi poleti, ko je dom starejših preživljal najtežje čase, je prepričan, da je trenutni dom popolnoma neprimeren za oskrbo starejših. “Ni naključje, da prvo izmed pisem o nameri za gradnjo domov starejših z državnimi investicijami podpisujemo ravno v Hrastniku.”

Prvi korak je, kot je pojasnil župan Marko Funkl, občina storila z lanskim odkupom zemljišča na Leši. Skupaj z direktorjem DSO Drago Kopušarjem so pripravili investicijsko dokumentacijo in idejno zasnovo. Občina ima zagotovljena sredstva za popravek občinskega prostorskega načrta in v začetku prihodnjega leta bi lahko imeli pripravljeno gradbeno dovoljenje. Realno, še dodaja Funkl, bi gradnjo doma zaključili v letu 2023.

Gre za drugi zgodovinski dogodek iz naslova oskrbe starejših v Hrastniku, je ob podpisu dodal še prvi mož DSO Hrastnik Drago Kopušar. Prvi je bil z odločitvijo o vzpostavitvi socialnovarstvenega zavoda, ki ga prej v Hrastniku ni bilo in vselitvijo prvih stanovalcev v letu 1995.

Kaj bi lahko po izgradnji novega doma z nekdanjim dijaškim domom, ki je bil spremenjen v dom starejših, ministrstvo še nima odgovora. Je pa Cigler Kralj prepričan, da bodo skupaj z lokalno skupnostjo našli ustrezno rešitev.

Hrastnik: Danes podpis ministra, župana in direktorja za izgradnjo DSO

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...