16.2 C
Trbovlje
sreda, 4. avgusta 2021
ZON.siAktualnoNi bil pijan, bil je zdrogiran

Ni bil pijan, bil je zdrogiran

Policisti PP Trbovlje so v petek pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila. Ker je imenovani pri postopku kazal znake nezanesljivosti, je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,0. Ker je kljub temu voznik pri postopku še vedno kazal znake nezanesljivosti je bil opravljen hitri test zaradi ugotavljanja morebitne vožnje pod vplivom prepovedanih drog, ki je bil pozitiven. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog je bil vozniku odrejen strokovni pregled, ter proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Policisti bodo v primeru pozitivnega rezultata analize zoper kršitelja podali obdolžilni predlog.

S strani OKC PU Ljubljana so bili policisti obveščeni o klicu občana, ki je srečal gospoda, ki sta ga pred tem dva mlajša moška napadla in pretepla. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da sta 37-letna Trboveljčana
brez razloga udarila 66-letnega Trboveljčana. Policisti so kršitelja naknadno izsledili in izvedli ustrezen prekrškovni postopek.

Občan je policistom naznanil, da mu je neznani voznik na parkirišču v Trbovljah trčil v parkirano vozilo Opel insignia. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik tega dne med 10.00 in 15.00 uro na parkirišču Kešetovo trčil v zadnji blatnik parkiranega vozila ter kraj zapustil. Materialna škoda znaša približno 300 evrov.

V nedeljo se je na policijski postaji zglasila občanka in naznanila poškodovanje osebnega avtomobila, na katerem je neznani storilec od dne 23.7.2016 do dne 24.7.2016 na neznanem kraju, poškodoval sprednja leva vrata vozila. Materialna škoda znaša okoli 100 evrov.

V Zagorju so v nedeljo v večernem času policisti PP Hrastnik intervenirali zaradi prijave lovcev, ki so na Izlakah našli poginjeno divjad. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec izven sezone lova ustrelil damjaka. S tem dejanjem je neznani storilec lovsko družino oškodoval za približno 500 evrov. Zadeva bo odstopljena policistom PP Zagorje v nadaljnje reševanje.

Občan je na PP Zagorje prinesel najdeno denarnico z vsebino, ki je bila v nadaljevanju vrnjena lastnici. Policijska patrulja je bila v nočnem času napotena v Kisovec od koder je poklical anonimni občan in naznanil, da so gostje v gostinskem lokalu glasni. Ob prihodu patrulje na kraj kršitve več ni bilo zaznati.
V soboto je občanka zaprosila za pomoč policistov, saj naj bi se prijatelj do nje vedel na nedostojen način, kar jo je vznemirilo. Policisti so kršitelju zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali
plačilni nalog.
Policisti so intervenirali v gostinskem lokalu, kjer se je gost vedel agresivno in žaljivo do varnostnika in ostalih gostov, ki so zapuščali lokal. Zaradi navedenega je varnostnik uporabiti ukrepe iz 45. člena ZZasV. Neznani kršitelj je pred prihodom policistov kraj zapustil. Policisti bodo po zbranih vseh obvestilih zoper kršitelja izvedli ustrezen ukrep.
Občan je včeraj obvestil policiste, da ima na stropu stanovanja madež vlage, katera prihaja iz stanovanja nad njegovim. Na kraju ugotovljeno da je prišlo do okvare na klimatski napravi. Obveščen lastnik stanovanja, ki bo zadevo saniral.

Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo s pobegom v predoru v Zideh. Za povzročiteljem prometne nesreče policisti še zbirajo obvestila.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Sekretar v Trbovljah: Smo že globoko v 4. valu!

181 novih covid primerov je bilo včeraj v Sloveniji, kar je enkrat več kot teden prej, je sekretar na Ministrstvu za zdravje Franc Vindišar...