-- OGLAŠEVANJE --

Neverjeten zagorski dogodek, tokrat oplemeniten: Mladi ne iščejo več le poklica, iščejo svoj klic

-- OGLAŠEVANJE --

Več kot 20 sodobnih poklicev in to iz prve roke imajo mladi možnost spoznati v online dogodku, kjer bodo razdeljeni po sobah – nikakor pa ne gre zgolj za predavanje. Enako časa kot bo tisti, ki poklic opravlja predstavljal, prav toliko časa bodo mladi imeli tudi za pogovor.

Mladi ne iščejo več le poklica, iščejo svoj klic

Foto: MC ZOS

Direktor Mladinskega centra Zagorje ob Savi Marko Pavlovič opaža, da v zadnjih letih mladi iskalci dela ne iščejo več le zaposlitev. »Pomembno jim je, ali bo njihovo delo vplivalo na spremembe v svetu, ali se bodo na delovnem mestu dobro počutili. Ne iščejo samo službe, nekako lahko rečemo, da iščejo svoje poslanstvo – svoj klic.«  Novim generacijam je pomembno, da delo opravljajo zadovoljni in da prispevajo k nečemu boljšemu, še izvemo iz zagorskega prostora, kjer se mladi dnevno zbirajo.

Kua bi u lajfi: sobota, 11. 11. 2023 od 9.30 do 13.00

Kua bi u lajfi se je prvič zgodil pred korono in to v živo. V času epidemije se je dogodek prenesel na splet, kjer se je izkazal za izjemno uspešnega, zato se zadnje leta odvija kar spletna verzija predstavitve poklicev, ali morda bolj rečeno – predstavitev ljudi, ki opravljajo določene poklice.

Če delo opravljaš z veseljem, ti ni težko hoditi v službo

»Pomembno je, da se mladi in delavci različnih poklicev pogovarjajo in sprašujejo drug drugega. To jim pomaga razumeti, kako različni poklici dejansko izgledajo.« še poudari Pavlovič, ki vsako leto preko omenjenega dogodka več kot 100 mladih pospremi v svet z novim vedenjem o sodobnih poklicih. Letos dogodek pripravljajo v sodelovanju s Centrom za pravičen prehod, katerega bistvo je, da nekoč rudarsko Zasavje dobi nov pomen in novo razvojno smer. Za tiste, ki še niste slišali -pravični prehod je nova usmeritev zasavske regije in načrt, ki gospodarstvu omogoča, da ponudi službe prihodnosti ter mladim zagotovi nove priložnosti, da svoje potenciale uresničijo in razvijejo v domačem okolju.

Raziskovalka robotike, vodja direktorata pri Evropski komisiji, logistik, radijski voditelj Miha Šalehar in še mnogi …

Tokrat bo svoj poklic predstavila tudi Agnes Monfret iz Evropske komisije, ki bo mladim opisala delo v evropskih institucijah. Izbira poklicev, ki jih predstavijo, je rezultat kombinacije različnih dejavnikov. Najbolj ključni so odzivi in zanimanja mladih, ki kažejo, katere poklice si najbolj želijo spoznati. Upoštevajo se tudi trendi na trgu dela, kjer so določeni poklici bolj potrebni ali perspektivni. Trudijo se, da predstavijo raznolike poklice – tokrat bodo mladim na voljo denimo raziskovalka robotike, vzdrževalec avtomatiziranih linij, tonska mojstrica, tudi radijski voditelj Miha Šalehar bo predstavil kaj počne vsak dan.

Spletni dogodek bo imel več sob, kjer se bodo predstavljali različni poklici, kdor bo želel le čakati na naslednji termin, pa se bo lahko sprostil v virtualni dnevni sobi Mladinskega centra, kjer bodo mladi klepetali o svoji prihodnosti.

Sobotno dopoldne je namenjeno predvsem mladim iz regije, ker pa gre za spletni dogodek, je ta seveda odprt za vse obiskovalce.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Pirotehniki civilne zaščite uničili tri ubojna sredstva

PP Hrastnik Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s...
-- OGLAŠEVANJE --