today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoNeverjeten odziv Zagorjanov

Neverjeten odziv Zagorjanov

Več kot 300 zagorskih krvodajalcev je že darovalo kri v letošnji prvi redni krvodajalski akciji območnega združenja Rdečega križa v Zagorju, ki se bo na Srednji šoli Zagorje zaključila danes, ob 14. uri.

Več kot 300 jih je že darovalo kri

“Odziv naših zlatih krvodajalcev je neverjeten. Že v petek, na prvi dan akcije, se jih je odzvalo 197, danes pa že več kot 140, a se akcija še ni zaključila. Zaloge smo kar napolnili, zbrali smo že več kot 130 litrov krvi, minuli petek smo zbrali največ krvi krvne skupine 0- in 0+,” so zadovoljni na zagorskem Rdečem križu, kjer imajo kar 1.300 stalnih krvodajalcev.

15 novih krvodajalcev na vsako akcijo

“Ob vsaki akciji se nam pridruži okoli 15 novih krvodajalcev, ki se redno vračajo. Med njimi je tudi precej mladih, saj akcija poteka na Srednji šoli Zagorje,” pravijo na Rdečem križu Zagorje. Drugo krvodajalsko akcijo bodo organizirali junija na Srednji šoli Zagorje, tretja pa bo potekala oktobra v sodelovanju z Gasilsko zvezo Zagorje.

SORODNI ČLANKI:

Zagorjani 400 litrov krvi vsako leto

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...