19.2 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siAktualnoNerešena le še ena zadeva

Nerešena le še ena zadeva

Od začetka denacionalizacije mineva že 25 let, a država še vedno ni zaključila vseh postopkov, s katerimi bi razlaščencem vrnila po 2. svetovni vojni odvzeto premoženje. In kako je v Zasavju?

Načelnica UE Hrastnik, Darja Klenovšek
Načelnica UE Hrastnik, Darja Klenovšek

Na Upravni enoti Hrastnik je bilo uvedenih 99 denacionalizacijskih postopkov, od katerih je ena zadeva nerešena in se na podlagi sklenjenega sporazuma rešuje v Upravni enoti Celje.

“Dolgotrajnost postopka pripisujemo reševanju predhodnega vprašanja, ki se je nanašalo na ugotavljanje državljanstva denacionalizacijskih upravičencev ter v ugotavljanju lastništva nepremičnin v času podržavljenja,” je razložila načelnica Darja Klenovšek.

Na Upravni enoti Trbovlje so po besedah načelnika Aleksandra Potrpina prejeli v reševanje 192 zahtevkov za denacionalizacijo. Vse postopke pa so že rešili. Nerešenih zahtevkov za denacionalizacijo nimajo niti na Upravni enoti Zagorje ob Savi, je povedala Bojana Kos, vodja oddelka za občo upravo.

Na dan 30. 9. 2016 je v Sloveniji po podatkih ministrstva za pravosodje od 39.711 vloženih zahtevkov ostalo nerešenih še 164 zahtevkov za denacionalizacijo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...