-- OGLAŠEVANJE --

Nenadni odstop direktorja hrastniškega javnega zavoda

-- OGLAŠEVANJE --

Dolgoletni direktor doma starejših v Hrastniku je s svojega mesta odstopil, kar sicer ni bilo presenečenje, saj se je že dalj časa govorilo o nestrinjanju med Svetom zavoda in direktorjem. 

Drago Kopušar je odstopno izjavo predložil Svetu zavoda, zdaj pa se mora Svet sestati, ga razrešiti in takoj imenovati vršilca dolžnosti. Kopušar je ocenil, da brez zaupanja najvišjega organa zavoda ne gre. “Ocenil sem, da sem izgubil zaupanje sveta zavoda in da je najbolj primerno in odgovorno da odstopim,” je povedal za naš portal in še dodal, da tudi na kakšni drugi funkciji v Domu ne bo ostal.

Svet se je seznanil z odstopno izjavo direktorja Kopušarja, ta naj bi z delom zaključil v začetku maja. Predsednik Sveta zavoda Borut Vidmar je na vprašanje o izgubi zaupanja med direktorjem in svetom pojasnil, da so se resda pojavila določena vprašanja članov sveta, tudi da so preverjali podatke med zaposlenimi v domu starejših, a da nikakor ne bi govoril da je direktor izgubil zaupanje nadzornega organa. Vsa vprašanja so bila izpeljana korektno, tudi odziv s strani Doma je bil enak.  »Takšna vprašanja in preverjanja so nekaj običajnega, to je naloga članov Sveta,« je dejal. Odločitev o odstopu je bila zgolj direktorjeva, je dodal Vidmar, ki je obenem pojasnil, da so bili vsi postopki izpeljani korektno in tako bo tudi naprej.

Sveta zavoda bo po prvomajskih praznikih moral izbrati vršilca dolžnosti ter pripraviti razpis, s katerim bodo poiskali novega direktorja Doma starejših občanov Hrastnik.

Župan Marko Funkl ni pričakoval odstopa direktorja. “Občina se bo posvetovala s predstavnico v svetu in predsednikom zavoda ter tudi z direktorjem, ki je odstopil.” Nato bodo dorekli, kako naprej in vsebino predstavili tudi javnosti.

Z aprilom višja cena za pomoč na domu v Hrastniku, zraven pa še ena velika sprememba

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --