Nedopustno je, da komunala ni obvestila niti občine o podražitvi cen ogrevanje

0
4250

Na trboveljski občini so ogorčeni poslali pismo medijem. Kot pravijo: “Poslovodni organ Komunale Trbovlje je namreč lastniku večkrat zagotovil, da v letošnjem letu ne pričakuje kakršnih koli podražitev.” S 1. avgustom pa se cena variabilnega dela viša za kar 70 evrov na megavatno uro. 

Iz 108 na 178 evrov na megavatno uro

Ne vodstvo komunale, ne nadzorni svet, lastnika o podražitvah oziroma uskladitvah nista obvestila, pravijo na občini, kjer poudarjajo, da povišanje variabilnega dela toplote iz 108,076€/MWh (februarju 2023) na 178,665€/MWh z DDV (od 1. avgusta 2023 dalje) ni v skladu z danimi obljubami lastniku.

Ker Občina Trbovlje in župan, kot pravijo, nimata nikakršnih vzvodov na formiranje cen komunalnih storitev, so zaskrbljeni, kaj se bo v prihajajočih mesecih še dogajalo s cenami drugih storitev komunale, poleg ogrevanja.

Trbovlje zopet v slovenskem vrhu s cenami ogrevanja

Ob vsem je še dodati, da na zadnji seji občinskega sveta ni bil potrjen rebalans gospodarskega načrta Komunale Trbovlje za letošnje leto. Glede na rekordno napovedane prihodke z naslova komunalne energetike v višini cca 3,7 milijonov evrov Občina Trbovlje pričakuje, da bo vodstvo komunale poiskalo notranje rezerve, namesto podražitev. Z zadnjimi podražitvami je namreč Komunala Trbovlje zopet v vrhu slovenskih občin z najdražjim ogrevanjem. “Vodstvo Komunale Trbovlje je na ta način izgubilo zaupanje lastnika,” odločno poudarijo na občini, kjer bodo, če bo potrebno, zagotovili pomoč pri plačevanju položnic na podoben način kot lansko zimo.

Položnice za ogrevanje v Trbovljah 200, 300, tudi 400 evrov. Takšen je odziv Občine …