-- OGLAŠEVANJE --

Ne smemo dopustiti, da bi mladi ostali brez svoje domovine

-- OGLAŠEVANJE --

Novi na sceni, a Stranki Mira Cerarja javnomnenjske raziskave obetajo silno dobre rezultate. Zasavski kandidati so javnosti manj poznani in do sedaj v politiki bolj kot ne neaktivni.

Marjan Dolinšek

Zakaj ste se odločili za kandidaturo?
Ker čutim odgovornost kot vojni veteran leta 1991 in želim aktivno preprečiti nadaljnje uničevanje in razpadanje naše države. Ne moremo in ne smemo dopustiti, da bi mladi ostali brez svoje domovine.

Kaj boste za Zasavje naredili, če boste prišli v parlament?
Zavzemal sem bom, da se za Zasavje namenijo posebna sredstva, pripravijo razpisi za projekte investicij in s tem odpiranje novih delovnih mest predvsem za mlade, prva zaposlitev, finančne spodbude. V Zasavje moramo pripeljati investitorje.
 
Kaj je največji problem Zasavja in kako ga rešiti?
Visoka brezposelnost, ni dolgoročne  perspektive, projektni pristop financiranje strateško razvojnih projektov, nove tehnologije, finančne spodbude za potencialne investitorje (razne olajšave-obdavčitev dobička, komunalni prispevki, stavbno zemljiški davek, prispevki za novo zaposlene predvsem mlade)
 
Kaj menite o onesnaževanju v Zasavju in kaj o brezposelnosti?
Nobena umazana, okolju in človeku škodljiva tehnologija in gospodarstvo s tako dejavnostjo ne sodi več za  nobeno ceno v Zasavje. Takoj je potrebno zaustavit naraščanje brezposelnosti in z ukrepi novega zaposlovanja z raznimi oblikami začeti odpirati nova kvalitetna in dolgotrajna delovna mesta.

Vojka Šergan

Zakaj ste se odločili za kandidaturo?
Verjamem, da se moramo aktivirati vsi ljudje dobre volje, da povrnemo naši državi ugled, nam pa ustvarimo pogoje za dobro življenje in perspektivno prihodnost mladih.
V osebnem življenju sem dosegla veliko in bi rada svoje dolgoletne in plodne izkušnje čim bolj dolgotrajno vračala nazaj v skupnost. Verjamem pa, da moje poznavanje lokalnih razmer in razmer v podjetništvu, lahko pomaga k učinkovitejšemu delovanju države.

Kaj boste za Zasavje naredili, če boste prišli v parlament?
Zavzemala se bom za RAZVOJ ZASAVSKEGA PODEŽELJA. Potrebno je povezovanje ljudi v družbi od spodaj navzgor, aktiviranje ljudi, da bodo znali poskrbeti zase, še posebno tisti, ki to znajo in zmorejo – odpiranje dopolnilnih dejavnosti na kmetijah, ustanavljanje družinskih podjetij, osebno dopolnilno delo – kot dodatni zaslužek dejavnih posameznikov. Ozaveščanje potencialnih in obstoječih nosilcev različnih dejavnosti  ter potrošnikov in širše zasavske javnost. Sodelovala bom pri izvajanju LEADER programa, saj je to orodje za spodbujanje CELOVITEGA LOKALNEGA RAZVOJA  ob upoštevanju lokalnih potreb in možnosti ter vključevanju inovativnih značilnosti lokalnega okolja, mreženje in sodelovanje.  Perspektiva Zasavskega podeželja je tudi v smislu trajnostnega razvoja turizma – razvijanje blagovne znamke *V TRI KRASNE*.
V  SMC menimo, da MLADI NE SODIJO NA ZAVOD, da jih je potrebno uvesti v delo in, kjer je potrebno narediti spremembe v izobraževanju. Banke morajo nujno začeti opravljati funkcijo in začeti s kreditiranjem malih in mikro podjetij.
 

Kaj je največji problem Zasavja in kako ga rešiti?
V tem trenutku je največji problem Zasavja prav velika brezposelnost, še posebej na področju Trbovelj in Hrastnika. Razvoj zasavskega podeželja in trajnostnega turizma ter alternativnih virov energije kot tudi energetska sanacija stavb bi lahko pripomogli k zmanjšanju števila brezposelnih.
 
 
 
Kaj menite o onesnaževanju v Zasavju in kaj o brezposelnosti?
Tradicija težke industrije  in z njo povezana onesnaženost je močno zaznamovala Zasavje. Ne smemo pozabiti, kako onesnaženi so bili ti kraji še 20 let nazaj in kako umazana reka Sava je tekla mimo. Sama se tega zagotovo dobro spominjam, saj sem kot otrok bila težek asmatik. Na tem področju si moramo priznati, da smo naredili velik preskok, seveda tudi za ceno velike brezposelnosti, ki nas pesti v tem trenutku. Toda pogled moramo usmeriti naprej – v SPREMEMBE, ki se nujno morajo zgoditi.. Vsi Zasavci moramo sprejeti dejstvo, da po *starem* ne gre več naprej. Zbrati je potrebno vso energijo, znanje in moč za ustanavljanje podjetiji, ki bodo okolju prijazna in se usmeriti v trajnostni razvoj turizma in podeželja.
 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --