-- OGLAŠEVANJE --

Ne postanite lahek plen nepridipravov!

V času prvomajskih praznikov se veliko ljudi odpravlja na krajše počitnice, zato policija ponovno opozarja in svetuje, kako se ubraniti vlomov in tatvin.

-- OGLAŠEVANJE --

Ključev ne puščajte na ‘skritih mestih’

Svoje domove pred odhodom zavarujete pred vlomi – zaklenite vrata in zaprite okna, vklopite alarmno napravo, ključev ne puščajte na ‘skritih mestih’, kot so nabiralniki, predpražniki ali lončki za rože.

Ne puščajte doma dragocenosti in denarja, o svoji odsotnosti ne puščajte sporočil na telefonskem odzivniku, na listkih, objav na socialnih omrežjih, poskrbite, da bo videti, kot da je nekdo vedno doma; naj vam prijatelj ali sosed redno prazni poštni nabiralnik, dviguje rolete.

Vgradite časovna stikala za samodejno prižiganje luči in odpovejte dostavo časopisov, doma parkirana vozila zaklenite ter varno shranite dokumente in ključe, tudi rezervne. Ne puščajte orodja ali drugih priročnih sredstev v okolici hiše, ki so lahko prav priročni za vlomilce, … svetujejo policisti.

Foto: DARS

Previdno na avtocestnih postajališčih!

Poskrbite, da boste varni tudi na poti in ob postankih na avtocestnih počivališčih, imejte svoje vozilo ves čas pod nadzorom, kot tudi predmete v njem. Če vozilo zapustite, ga zaklenite, torbice, telefone, denarnice pa vzemite s seboj. Prav tako bodite pozorni, ko vas ogovorijo neznane osebe ali vam ponudijo pomoč.

Zaznali smo primere, pravijo policisti, da storilci na počivališču ali na bencinski črpalki poškodujejo pnevmatiko na vozilu oškodovanca. Čez nekaj kilometrov, ko se oškodovanec na avtocesti ustavi zaradi izpraznjene pnevmatike, se pripeljejo tudi storilci in z izgovorom nudenja pomoči izvršijo tatvino predmetov iz vozila oškodovanca.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --