-- OGLAŠEVANJE --

Ne le znanje, pridobijo veščine in izkušnje za življenje

-- OGLAŠEVANJE --

Na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje, šoli z več kot 70-letno tradicijo, izvajajo naslednje programe: gimnazija, gimnazija – športni oddelek, ekonomski tehnik in maturitetni tečaj.

Poleg splošnih in strokovnih znanj, ki se preverjajo z maturo in poklicno maturo, dijake spodbujajo k usvajanju raznovrstnih veščin in spretnosti s sodelovanjem v različnih projektih, kjer dobijo neprecenljive izkušnje, in ki pomenijo dolgoročno naložbo v znanje.

Dijaki razvijajo svoje poslovne ideje

Dijaki 4. letnika ekonomske šole so že peto leto vključeni v izvedbo mednarodnega programa Junior Achievement – Moje podjetje. S sodelovanjem nadgradijo znanje o poslovanju podjetij in praktično delo v učnem podjetju, ki ju spoznajo v 2. in 3. letniku.

Celo šolsko leto vodijo dijaško podjetje. Delo zajema vse od razvoja poslovne ideje, strategije proizvodnje in prodaje, do realizacije in delitve dobička. Pri tem jim svetujejo priznani strokovnjaki in podjetniki, sodelovanje pa je že obrodilo konkretne in uspešne sadove.

Spodbujajo kreativno podjetništvo

Podjetnost spodbujajo tudi v gimnazijskem programu, zato v 2. in 3. letniku izvajajo izbirni predmet kreativno podjetništvo. Veščine, potrebne za uspešno kariero, dijaki razvijajo s samostojnim načrtovanjem in izvajanjem različnih projektov. Pri tem sta bistvena učenje na terenu in raziskovanje dobrih praks.

Delovna praksa v tujini

Delovna praksa v tujini je prav poseben izziv, ki se ga lahko lotijo dijaki 3. letnika programa ekonomski tehnik, daleč od varnega zavetja doma. To je tritedensko pridobivanje delovnih izkušenj in usvajanje novih veščin v različnih podjetjih/ustanovah, kjer se med drugim naučijo načrtovati in spremljati tudi svoje izdatke – skrbijo za svoj proračun.

Obrazi prihodnosti

Tudi pretvorba lastnega razmišljanja in razumevanja sodobnosti v zapisano besedo je veščina. Dijaki se lahko v njenem obvladovanju preizkusijo kot novinarji v projektu Obrazi prihodnosti časopisne hiše Dnevnik. Dijaki – novinarji izžrebajo temo, o kateri bodo pisali, njihovi članki pa so nato objavljeni v Dnevniku.

MEPI: zabavna pustolovščina in nepozabni izzivi

GESŠ Trbovlje sodeluje tudi v programu MEPI – Mednarodnemu priznanju za mlade, v katerega je vključenih že 130 držav in preko 8 milijonov mladih od 14. do 25. leta starosti.

Zabavna pustolovščina, nepozabni izzivi, 3 stopnje programa ter različna področja, kot so veščine, šport, prostovoljstvo in odprava ponujajo neskončno možnosti za aktivno in družbeno koristno preživljanje prostega časa in preizkušnjo samega sebe.

Številni krožki in športne aktivnosti

Različni krožki, kot so matematični, kemijski, biološki, novinarski, krožek »Mladi in denar«, zbor, debata in odbojka ter popoldanske športne aktivnosti ponujajo možnosti pridobivanja formalnega in neformalnega znanja, spretnosti in veščin. Kako ustvarjalni so dijaki pri kemijskem krožku, si lahko pogledate v spodnjem videu.

Da je odločitev o karierni poti lažja

Kako naj dijak oblikuje pomembno odločitev o svoji karierni poti? Tako da pravočasno pride v stik s predstavniki fakultet, delodajalcev, zavoda za zaposlovanje in s študenti. Dijakom so na GESŠ Trbovlje to omogočili na 1. kariernem dnevu.

Dijaki so bili vključeni v različne delavnice, preko spletnih programov so testirali svoje študijske in poklicne interese, pri pouku jezikov pa so se urili v pisanju prijav na razpisana delovna mesta. Informacije so pridobili tudi z obiskom stojnic in med pogovorom z gosti iz različnih institucij. Vabilu so se odzvali tudi predstavniki uspešnih zasavskih podjetij in ustanov ter z dijaki na okrogli mizi delili svoje izkušnje.

Še več podrobnejših informacij o življenju in delu na šoli lahko preberete TUKAJ in na spletni strani GESŠ Trbovlje.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --