23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoNe boste verjeli! Maja rekordni mesec v Dewesoft proizvodnji!

Ne boste verjeli! Maja rekordni mesec v Dewesoft proizvodnji!

Trboveljsko hitro rastoče podjetje Dewesoft, ki je v času karantene zaradi korona virusa kot družbeno odgovorno podjetje intenzivno pomagalo v lokalnem okolju, je kljub izrednim razmeram tudi aprila in maja povečevalo obseg proizvodnje in prodaje.

Na nedavni skupščini so lastnike seznanili, da je do konca maja letos proizvodnja za 34% povečala obseg dela v primerjavi z začetkom leta, obseg naročil pa je se je povečal za 30%. »V proizvodnji beležimo maj kot absolutno rekordni mesec. In zato se sodelavcem iskreno zahvaljujem,« je dejal Andrej Orožen, direktor podjetja Dewesoft.

Krepi se solastniška mreža

Na skupščini so med solastnike sprejeli še pet novih, saj so prodali 0,55-odstotni delež podjetja. Dewesoft je tako v lasti 52 sodelavcev, kar je dobra polovica vseh, ki delajo v matičnem podjetju v Trbovljah. Unikatni lastniški model, ki so ga v Dewesoftu postavili in začeli uporabljati leta 2016, zagotavlja, da podjetje skozi dve nakupni okni letno sistematično in preudarno prehaja v roke najbolj odgovornih in zavzetih zaposlenih. Na dolgi rok pa to pomeni, da bo podjetje s tako lastniško strukturo podpiralo strategijo rasti podjetja v slovenskih rokah.

Jure Knez

»Zaposleni imajo možnost, da iz izplačanih nagrad za poslovno uspešnost kupijo delež podjetja po dejanski vrednosti kapitala, ki velja na tisti dan. Dewesoft je dejansko v lasti zaposlenih, kar nam omogoča res v polni meri živeti naše ključne vrednote, to pa so: predanost, odgovornost, iskrenost in skrbnost,« pojasnjuje dr. Jure Knez, predsednik uprave in CTO Dewesofta.

Dolgoročno bo tako podjetje ostalo v lasti zaposlenih, s tem pa je zagotovljena njihova varnost in varnost njihovih družin. Kot potrditev čvrstosti naše trboveljske gazele navedimo, da se je vrednost delnice od leta 2016, ko je znašala 98 evrov, povečala za trikrat in sicer na 267 evrov.

Obramba pred tujim prevzemom

»Na tak način lahko preprečimo, da podjetje kupi tuji konkurent, ki se za nakup odloči bodisi zato, da se na enostaven način znebi konkurenta oziroma obdrži samo določene dele podjetja, ostale pa ugasne,« opisuje Knez. »Tega v našem podjetju, ki daje neposredni kruh vsaj 100 družinam v širši regiji, nikakor ne želimo dopustiti,« je jasen dr. Knez, ki je skupaj z Andrejem Orožnom, Franzom Degenom in Herbertom Werniggom 28. decembra 2000 ustanovil Dewesoft.  Pred skoraj 20 leti torej.

Kakšna bo jesen?

Seveda pa je vprašanje, kaj se obeta jeseni. Glede prihodnosti v avtomobilski industriji, s katero Dewesoft ustvari 30% prihodkov, so ocene različne.

Andrej Orožen

Nekaj pa je že jasnega, kot je povedal Orožen, jeseni bodo prihodki Dewesofta nekoliko nižji, »saj naši prodajniki zaradi korone dobra dva meseca niso mogli do svojih kupcev in potencialnih partnerjev. Vendar pa naše prodajne aktivnosti sedaj tečejo, s polno paro ves čas dela tudi razvoj in za nekaj prihodnjih let imamo že na voljo produkte, ki bodo podprli razvoj naših partnerjev na področju vseh industrij, kjer smo nepogrešljivi, to pa so avtomobilska, vesoljska, gradbena, pomorska, transport, energetika in farmacija.«

Podjetje naj bi tako leto zaključilo na podobni ravni kot lani, ko je ustvarilo za 26,8 milijona evrov prihodkov in 7,9 milijona evrov dobička po obdavčitvi. Kljub trenutnim razmeram pa podjetje ves čas zaposluje, saj jim v proizvodnji primanjkuje dobrega tehničnega kadra.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...