21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoNe bodo si več gledali v vrečke

Ne bodo si več gledali v vrečke

Najkasneje do 25. januarja bo odprla vratna nova razdeljevalnice hrane trboveljskega Rdečega križa. Ime zanjo so izbrali otroci v sodelovanju s trboveljsko knjižnico, a zaenkrat še ostaja skrivnost.

“Prostor bo lep in precej prostornejši, ljudem bo lažje, saj si ne bodo več gledali v vrečke,” pravi Helena Kastelic iz OZ Rdečega križa Trbovlje. Obnovitvena dela novih prostorov v spodnji etaži stavbe potekajo po načrtih, uredili so jih z donatorskim delom in sredstvi. Pri obnovi se morajo držati tudi smernic HACCP.

rk-trbovlje-helena-kastelic
Nova razdeljevalnica hrane bo lepša in prostornejša.

30 do 50 uporabnikov vsak dan

Stara razdeljevalnica hrane.
Mala sobica – stara razdeljevalnica hrane.

“Stari prostor je bil resnično premajhen in neprimeren, saj viške hrane iz Tuša, Spara in Mercatorja vsak dan razdelimo 30 do 50 uporabnikom, tako da je logistika kar zahtevna,” je pojasnila Kasteličeva.

V novi razdeljevalnici hrane Rdečega križa v Trbovljah načrtujejo, da bodo občasno lahko delili tudi tople obroke, starejšim uporabnikom, ki težko pridejo na njih, pa naj bi po novem enkrat do dvakrat tedensko hrano tudi dostavili.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...